Festival letectva sa má po pandemickej prestávke konať začiatkom mája

  • Podujatia / Piešťany
  • 22. januára 2022, 14:45

Trnavský samosprávny kraj a Slovenská letecká agentúra sa dohodli na spoluorganizovaní sviatku lietania, určili mu aj termín.

(Autor: FB Festival letectva Piešťany)

Festival letectva v Piešťanoch sa bude po dvojročnej pandémiou vynútenej prestávke konať v dňoch 6. až 8. mája 2022. Dohodli sa na Slovenská letecká agentúra, ktorá podujatie organizuje, a Trnavský samosprávny kraj (TSK) ako spoluorganizátor.

Prvý ročník tohto leteckého podujatia sa konal v roku 2019 pri príležitosti 100. výročia od tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika. V roku 2020 bol pripravený druhý ročník, ktorý sa však už pre pandémiu ochorenia COVID-19 nekonal. Rovnako to bolo aj minulý rok, kedy organizátori letecký festival mesiac pred jeho konaním zrušili s tým, že ho prekladajú na rok 2022. Predseda TSK Jozef Viskupič vtedy potvrdil, že podujatie má podporu župy, ktorá vlastní piešťanské letisko.

Župa už avizovala, že v tohtoročnom programe nebude chýbať nočná airshow s lasermi a pyrotechnikou, akrobatické letecké čísla, dronová šou, akrobatické letecké čísla a ďalšie atraktívne ukážky pre dospelých aj deti. Slovenská letecká agentúra plánuje presný program Festivalu letectva v Piešťanoch zverejniť v najbližších týždňoch. Vstupenky zakúpené na minulý rok bude možné využiť v tomto roku.

Na letisku v Piešťanoch sa od roku 2007 konali Národné letecké dni, ktoré však organizátori v roku 2011 presunuli na letisko Sliač.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín