Prezenčná výučba na vysokých školách je otvorená pre všetkých

  • Nezaradené
  • 21. januára 2022, 10:02

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) upozornil, že pri karanténe sú pravidlá a výnimky (očkovaní, prekonané ochorenie COVID-19) rovnaké ako inde.


ilustr. foto (Autor: pixabay)


Prezenčná výučba na vysokých školách je otvorená pre všetkých a pravidlá neobmedzuje žiadna vyhláška. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) vo svojom profile na sociálnej sieti. Zároveň dodal, že pri karanténe sú pravidlá a výnimky (očkovaní, prekonané ochorenie COVID-19) rovnaké ako inde.

Odbor komunikácie a marketingu ministerstva školstva 14. januára pre agentúru SITA konštatoval, že vysoké školy sú autonómne a je na nich, akú formu výučby si zvolia. Zároveň platí, že školy musia postupovať v súlade s novými vyhláškami, ktoré súvisia so schválenými vládnymi opatreniami proti variantu omikron. Gröhling 13. januára na tlačovej konferencii odporučil, aby sa študenti vzdelávali prezenčne. „Naozaj sa rozprávame o mladých ľuďoch, nad 18 rokov, ktorí môžu využiť očkovanie a predpokladám, že neveria rôznym hoaxom a iným veciam, ale očkovanie využijú, pretože tým v prvom rade chránia seba, svoju rodinu, ale aj prístup k vzdelávaniu. Ak máme otvorené základné školy a stredné školy a riaditelia majú enormnú snahu, aby zachovali prezenčné vyučovanie, ja nevidím absolútne žiadny dôvod, aby vysoké školy vzdelávali online,“ zhodnotil.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína