Chodci musia zátarasu na Dopravnej ulici obchádzať už mesiace

Jazda po Dopravnej ulici v Piešťanoch je „zážitok“, to vedia azda všetci. Nerovná cesta si už roky vyžaduje komplexnú rekonštrukciu, ktorá sa v blízkom čase má stať realitou. Sťaženú cestu majú i chodci, to tiež nie je žiadna novinka. Problém však je, že bariéra ani obchádzka nie sú nijako označené.

Dopravná ulica: Ani po mesiacoch nie je prekážka z chodníka odstránená. (Autor: am)

Už v októbri minulého roka upozorňoval jeden z obyvateľov prostredníctvom portálu Odkaz pre starostu, že na chodníku sa niekoľko mesiacov nachádza zábrana, ktorá chodcom znemožňuje prechod po chodníku. „Na Dopravnej ulici je už niekoľko mesiacov zatarasený chodník bariérami po nedokončenej prípojke vjazdu do areálu. Bariéra nie je označená, chodci nemajú vyznačený priestor na prechod. Situáciu považujem dlhodobo za nebezpečnú a žiadam jej doriešenie,“ písal obyvateľ predstaviteľom mesta.

Na svoj podnet pritom nedostal od októbra žiadnu odpoveď a rozbitá časť chodníka je v rovnakom stave naďalej. Tento problém tak obyvateľ komunikoval aj priamo e-mailom na adresu piešťanskej radnice, a to opakovane – v novembri i decembri, pričom odpoveď ani vysvetlenie mu dodnes nik nezaslal.

Obrátil sa preto na nás a my sme otázku ohľadom zátarasy chodníka rovnako adresovali na mestský úrad. „Žiadateľ bol viackrát vyzvaný na odstránenie prekážky, posledný termín mal v piatok 14. januára 2022,“ odpovedala nám vedúca kancelárie primátora Drahomíra Moretová. Napriek výzvam však problém naďalej trvá a znemožňuje bezpečnú chôdzu po chodníku.

S istou dávkou irónie môžeme dodať, že tak, ako bola dlhé mesiace súčasťou dopravy mobilná značka na križovatke na Krajinskej ceste, sa na Dopravnej „udomácnilo“ toto obmedzenie. Zostáva dúfať, že raz odstránia i túto záležitosť a chodci sa budú môcť presúvať bezpečne bez ohrozovania vlastného zdravia vstupom do cesty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína