Čajky proti B. Bystrici opäť s fanúšikmi. Hašková: Dúfam, že budú mať pekný zážitok

Piešťanské Čajky čaká v sobotu 3. kolo nadstavbovej časti Niké Extraligy Žien, keď na domácej palubovke privítajú o 18:00 hod ŠKP 08 Banská Bystrica. Na základe aktuálne platných opatrení ÚVZ SR sa po dlhšom čase budú môcť do Diplomat arény opäť vrátiť aj fanúšikovia.

Alexandra Hašková patrí k najvyťažovanejším hráčkam Piešťan. (Autor: Laco Duračka)

Vstup do roka 2022 mali Čajky ako na hojdačke. Najskôr skratová prehra s doma Košicami, no následne si napravili chuť víťazstvom v Ružomberku. Teraz čaká piešťanské basketbalistky ambiciózny tím ŠKP Banská Bystrica, ktorý Čajky v aktuálnom ročníku v oboch vzájomných meraniach síl porazili. Pred stretnutím 3. kola nadstavbovej časti Niké Extraligy Žien sme sa pozhovárali s Alexandrou Haškovou.

Pomohlo práve víťazstvo nad doposiaľ neporazeným majstrom k zlepšeniu nálady v tíme?

Rozhodne nám to pomohlo napraviť si chuť, zároveň nás však o to viac mrzí tá predošlá prehra, keďže sme si mohli aspoň o niečo vylepšiť postavenie v tabuľke. Každopádne výhra nás potešila, no snažíme sa zostať pri zemi. Najťažšia časť sezóny je ešte len pred nami.

Najbližším súperom bude Banská Bystrica, ktorá dokáže potrápiť každý tím z prvej štvorky extraligy. Nedávno sa ešte posilnila o 2 Američanky. Vnímate to aj vy tak, že pribudol ďalší súper, s ktorým treba počítať a konkurencia v prvej štvorke sa zvyšuje?

Áno, pred tímom Banskej Bystrice máme rozhodne zdravý rešpekt. Majú tam veľmi šikovné dievčatá a teraz aj nové zahraničné posily, takže rozhodne nemôžeme nič podceniť. Musíme k tomuto zápasu pristúpiť zodpovedne a ukázať, že sme skúsený tím, ktorý hráva aj európske súťaže.

Na čo si treba dať proti Pumám najväčší pozor a čo bude kľúčové, aby ste zápas zvládli?

Myslím, že najdôležitejšie bude, aby sme sa my sústredili na vlastný herný plán, ale okrem toho bude dôležité vytvárať na ne tlak a nedať im priestor na strelu, keďže majú veľa dobrých strelkýň.

Posledné zápasy ste hrali v úzkej rotácii a ty si patrila k hráčkam s najväčšou minutážou. Ako to zatiaľ zvládate, síl je ešte dosť?  

Je to rozhodne náročné a každý zápas nám dá poriadne zabrať, no v Piešťanoch máme dostatok starostlivosti a možností na regeneráciu a nečerpanie nových síl.

Po dlhej dobe sa v sobotu budú môcť do Diplomat arény vrátiť aj fanúšikovia, hoci v obmedzenom počte. Tešíte sa, že budete mať opäť podporu v hľadisku?

Veľmi sa tešíme na našich fanúšikov. Bude úplne iná atmosféra v hale a dúfam, že im poskytneme pekný basketbalový zážitok s víťazným koncom.

V Diplomat aréne môže byť 250 fanúšikov

Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) zo 17. januára sa hromadné podujatia delia na tri veľké skupiny podľa výšky rizika šírenia koronavírusu.

Na športové podujatia môže prísť pozrieť iba 25 % z kapacity daného štadióna, z dôvodu, že športové zápasy sa považujú za stredne rizikové hromadné podujatie.

V tomto prípade pre divákov opäť platí režim OP (očkovaný / prekonaný). Taktiež musia mať počas celej doby trvania podujatia prekryté horné dýchacie cesty respirátorom.

V praxi to znamená, že na zápasy Piešťanských Čajok v Diplomat aréne bude môcť prísť 250 divákov, keďže kapacita domovského stánku piešťanských basketbalistiek je 1000 miest.

Vstupenky na zápas budú v predaji v sobotu od 16:30 v pokladni Diplomat arény. Všetci sa budú musieť pri vstupe do haly preukázať potvrdením o očkovaní alebo o prekonaní covidu-19. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín