Zasahovali pri nehodách, ale vyťahovali i chlpáča zo šachty

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 18. januára 2022, 00:02

Piešťanskí hasiči v minulom týždni nezachraňovali iba majetok ľudí, ale pomáhali aj pri nehodách, vyťahovali psa zo šachty a riešili i horiace sadze v komíne.

Na štátnej ceste v Ratnovciach smerom na Svrbice vodič prevrátil auto nabok. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V utorok 11. januára hasiči vyrážali na Mudroňovu ulicu, kde vytopilo prízemie bytového domu. Ešte pred ich príchodom  odstavila stupačku súkromná havarijná služba, následne hasiči pomocou kalového čerpadla odčerpali vodu z výťahových šácht. Veliteľ zásahu požiadal o výpomoc dobrovoľných hasičov z Vrbového. Spoločnými silami aj za pomoci priemyselného vysávača s externým odvodom odsali vodu do kanála.

Aj na druhý deň hasiči pomáhali s odčerpávaním vody, tentoraz  v pivnici rodinného domu na Vysokej ulici v Piešťanoch. Majiteľke tam natieklo do pivnice asi pol metra vody, tú odčerpali kalovým čerpadlom.

Na streche mimo cesty skončilo na štátnej ceste vo Vrbovom osobné auto Škoda Felicia. Stalo sa to v piatok 14. januára pred šiestou hodinou ráno. Zranenú osobu ošetrili záchranári a odviezli do nemocnice, hasiči vykonali na vozidle potrebné opatrenia.

V ten istý deň, ale napoludnie havarovalo pri obci Svrbice auto značky Mitsubishi. Prevrátilo sa nabok. Hasiči prekontrolovali prípadné zranenia účastníkov nehody, našťastie nič vážnejšie sa im nestalo. Vozidlo stabilizovali proti pohybu. Polícia nehodu zdokumentovala a o automobil, ktorý bránil v prevádzke, sa postarala odťahová služba.

Na diaľnici D1 pri Veľkom Orvišti riešili v sobotu 15. januára dopoludnia dymenie z vozidla Ford Mondeo. Auto bolo odstavené a označené diaľničnou šípkou. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a majiteľ si zabezpečil odťah.

To už hasičov povolali na záchranu psa, ktorý spadol v areáli jednej z prevádzok na Obchodnej ulici v Piešťanoch do šachty hlbokej asi dva metre. Hasiči vliezli do šachty, psíka vytiahli a otvor zakryli poklopom. 

V nedeľu 16. januára popoludní v rodinnom dome na Piešťanskej ulici v Sokolovciach mal majiteľ starosti s plameňom, ktorý šľahal z komína. Ukázalo sa, že išlo o vyháranie sadzí. Po príchode jednotky HaZZ sadze dohorievali, dymenie ustávalo. Hasiči prekontrolovali priestory, kde sa nachádzal kotol na tuhé palivo, a termokamerou aj komínové teleso v celej jeho výške. Našťastie, nenamerali žiadne nebezpečne zvýšené teploty.

V obci Banka vyšlo z cesty do priekopy dodávkové vozidlo v nedeľu podvečer. Keď tam hasiči dorazili, v aute sa už nik nenachádzal, ale vozidlo bolo zaistené proti zosunutiu gurtňou upevnenou o zvodidlá. Keďže neprekážalo v premávke, hasiči celú záležitosť prenechali polícii.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín