Dom umenia je opäť otvorený

Dom umenia Piešťany má opäť otvorené výstavné priestory. Od pondelka 17. januára tiež premieta filmové snímky, pričom na nasledujúcu sobotu sa chystá aj priamy prenos z Metropolitnej opery v New Yorku.

Vo štvrtok 20. januára Dom umenia Piešťany premietne muzikál West Side Story. (Autor: imdb.com)

V utorok 18. januára o 18.00 h si môžete v Dome umenia pozrieť životopisnú drámu King Richard. Film je nakrútený podľa skutočného príbehu, ktorý inšpiruje celý svet. Príbeh sa týka Richarda Williamsa (Will Smith), trénera a otca svetovo preslávených tenistiek Venus a Sereny, ktorý má geniálny plán, ako dostať svoje dcéry z ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. Hlboko dojemný príbeh ukazuje silu rodiny, vytrvalosť a nezlomnú vieru ako prostriedok na dosiahnutie nemožného.

Vo štvrtok 20. januára, rovnako o 18.00 h, budú premietať muzikál West Side Story. Ide o filmovú adaptáciu pôvodného predstavenia na Broadwayi z roku 1957. Pôvodnú choreografiu vytvoril Jerome Robbins podľa scenára Arthura Laurentsa, hudbu zložil Leonard Bernstein. Film prináša príbeh lásky  a rivality medzi členmi dvoch tínedžerských pouličných gangov Jest a Sharks grupujúcich sa z dvoch rôznych etnických skupín prisťahovalcov z Portorika a potomkami prisťahovalcov z Európy.

Do najväčšieho jednosálového kina na Slovensku prichádza aj snímka Milan Kundera – Od žartu k bezvýznamnosti. V pondelok 24. januára si ju môžete pozrieť o 18.00 h. Film zodpovie otázky, prečo dielo Kunderu tak zaujalo po celom svete, prečo odišiel do Francúzska a začal písať vo francúzštine, ale aj čo je za tým, že bránil prekladom svojich posledných románov do češtiny.

V utorok 25. januára Dom umenia premietne film Spencer, vo štvrtok 27. januára snímku Nie je čas zomrieť – James Bond.

V sobotu 27. januára o 18.55 h je v programe slávne Rigoletto, a to v priamom prenose z Metropolitnej opery v New Yorku. Režisér Barlett Sher, držiteľ ceny Tony, vytvoril odvážne nové poňatie tejto Verdiho tragédie. Presunul dej opery do Európy 20. rokov minulého storočia. V úlohe Rigoletta sa po prvý raz predstaví vynikajúci barytonista na vrchole svojich síl Quinn Kelsey. Nesmrteľné dielo vrcholného predstaviteľa romantickej hudobnej drámy vzniklo podľa námetu slávnej tragédie Victora Huga – Kráľ sa baví.

Dom umenia má otvorené i výstavné priestory. V galérii je ešte do konca januára inštalovaná výstava s názvom Zlomky poznania, ktorá uvádza fotografie známych osobností objektívom Ľudovíta Lenocha. V minigalérii sa nachádza súborná výstava výtvarného umenia a vo výstavnej sieni sú obrazy, karikatúry a fotografie zachytávajúce Bolka Polívku.

Výstavné priestory sú dočasne otvorené v zmenených otváracích hodinách: pondelok – piatok od 14.00 do 17.00 h a v sobotu od 14.00 do 18.00 h. V nedeľu je zatvorené. Otváracie hodiny pokladne zostávajú nezmenené, teda v pondelok až piatok 14.00 – 17.00 h a hodinu pred predstavením. Vstup pre návštevníkov je umožnený v režime OP.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek