Na Heinole pribudne 30 stĺpov verejného osvetlenia

Na piešťanských uliciach Helsinská, Jazerná, Lužná a Sihotská rekonštruujú verejné osvetlenie. Do týchto štyroch ulíc pribudne 30 nových stĺpov osvetlenia.

Nové osvetlenie pribudne na uliciach Helsinská, Jazerná, Lužná a Sihotská. (Autor: am)

Spoločnosť, ktorá zrealizuje osvetlenie na sídlisku Heinola, začalo mesto hľadať verejným obstarávaním ešte v marci minulého roka. Do súťaže sa prihlásilo deväť firiem, spomedzi ktorých najnižšiu cenu

ponúkla ASEMID TN, s.r.o. V sume 78 800 eur boli podľa zmluvy zahrnuté i náklady na zariadenie staveniska, dopravu a skladovanie strojov, zariadení, montážneho materiálu, všetkých stavebných materiálov a ich presun zo skladu na stavenisko, tiež prepravné náklady na prevoz pracovníkov, jednoducho všetky náklady súvisiace s realizáciou stavby, vrátane skládkovania, dopravného značenia a záverečného merania technických parametrov.

V novembri však mesto s firmou podpísalo dodatok k zmluve, pretože vyplynulo, že sú nutné i práce navyše, ktoré sa nedali vopred predvídať. Zistili, že nie je možné presné výškové zameranie jestvujúcich sietí tak, aby nedošlo k ich narušeniu. Doplnili sa tiež položky súvisiace s ručnými výkopmi v asfaltovej ceste a v betónovom chodníku, vyčistenie kríkového porastu od chodníka, naloženie a odvoz biomasy z kríkov, naloženie zeminy zo základových jám. Taktiež došlo k zmene stmievacích modulov svietidiel. Cena za rekonštrukciu sa zvýšila o takmer 11-tisíc eur. Výsledná suma je podľa zmluvy necelých 90-tisíc eur. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava