Žlté stánky pred Kockou odstraňujú z dôvodu, že zväčša sa o ne nik nestaral

Zámer piešťanskej radnice revitalizovať priestor pred Obchodným domom Kocka je už staršieho dáta. Problematika realizácie však spočívala najmä v tom, že hoci pozemky sú mestské, žlté predajné stánky patria súkromníkom. A tak sa radnica najprv musela vysporiadať so zrušením nájmov pozemkov a následným odstránením stánkov ich majiteľmi. Zelené trhovnícke stánky i naďalej ostávajú v tejto lokalite.

Žlté stánky pri Obchodnom dome Kocka musia ich majitelia odstrániť, nachádzajú sa na mestských pozemkoch. (Autor: Supa)

Informácia o tom, čo sa ide s verejným priestorom pred Kockou diať, odznela ešte na mestskom zastupiteľstve v závere roka 2020. Primátor Peter Jančovič vtedy informoval poslancov, že sa mesto zaoberá zmenou funkčného využitia tohto miesta: „V prvej fáze plánujeme odstrániť žlté kovové stánky, ktoré zhoršujú estetický vzhľad verejného priestoru a mnohé z nich sú v súčasnosti nevyužívané.“

Zastrešené predajné stánky zelenej farby s celoročnou prevádzkou zostávajú súčasťou trhoviska, ktoré pred Kockou bude aj naďalej. Primátor Jančovič však poznamenal, že v súvislosti s týmto miestom prebiehajú prípravné práce pre zmenu budúceho vzhľadu a využitia verejného priestoru pred OD Kocka.

Podľa slov, ktoré od vedenia radnice na zastupiteľstve odzneli, zámerom do budúcnosti je revitalizácia tunajšieho priestoru s vytvorením parkovacích miest pre danú časť mesta, výsadbou zelene, vybudovaním ďalších úsekov cyklotrás. Avšak aj v plánovaných zámeroch verejné trhovisko na tomto mieste ostáva zachované, nateraz v podobe zelených stánkov. Ošarpané opustené žlté kovové búdy majú ich majitelia odstrániť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava