Piešťany nie sú mestom turizmu

Máme tu úvod roka, ktorý bude politicky nadmieru zaujímavý. Čakajú nás voľby – krajské i komunálne. Pokúsim sa teda predpovedať, čo by mohla byť predvolebná téma na podmienky Piešťan a s čím sa možno pokúsia kandidáti svojich voličov osloviť. A či „nakopávanie“ turizmu zasa ľudí obalamutí.

(Autor: dovolenkujlacno.sk)

V regióne Piešťan od čias prepuknutia škandálu s nákupom predraženého cétečka, takmer osem rokov, je len malá odvaha predstúpiť v komunálnych voľbách pred voličov ako stranícky kandidát. Už v roku 2014 pred voľbami to pochopil vtedajší kandidát na primátora Miloš Tamajka, ktorý vystúpil zo strany SMER – sociálna demokracia a ako nezávislý kandidát voľby vyhral.

I mestské zastupiteľstvo ovládla vtedy skupinka, ktorá sa označovala ako nezávislí nestraníci a pod hlavičkou zoskupenia Spoločne pre Piešťany, hoci post primátora nezískala i keď sa o to usilovala. Sľubované nesplnili a ostala po nich tak ako po Tamajkovi len hanba za nesplnené sľuby.

V roku 2018 nastali v regionálnej politike zmeny. Primátorom sa stal Peter Jančovič, ktorý nikdy nebol členom žiadnej politickej strany. Dokonca sám deklaroval, že sa neuchádza o podporu politickej strany. Zastupiteľstvo sa tiež obmenilo a najväčší krikľúni zo Spoločne pre Piešťany radšej ani nekandidovali.

K straníckej politike sa hlási len viceprimátor Michal Bezák za SPOLU – občianska demokracia. Andrej Klapica, Ján Krupa a Marián Urbánek deklarujú svoju príslušnosť ku KDH. Uvidíme, ako to bude v najbližších voľbách, lebo kandidáti už čoskoro budú musieť odkryť prípadné stranícke karty.

V každom prípade, ak opäť niekto príde s nápadom oslovovať verejnosť s „nakopávaním“ turizmu v Piešťanoch, tak sa ho rovno opýtajte, či má k dispozícii teleport, aby kúpeľné mesto presídlil na breh Jadranu, prípadne do nejakej tatranskej kotliny, aby sa stalo pre turistov aj geograficky atraktívne. Lebo ak nie, treba vychádzať z reality, že dnešnému turistovi len pobyt „zadarmo“ v podnikovom rekreačnom zariadení nestačí.

Piešťany sú kúpeľným mestom. O kúpeľných hostí a ich zázemie sa starajú kúpele. Samospráva sa má starať o zázemie svojich obyvateľov – aby ulice boli čisté a opravené, aby mali športové a kultúrne vyžitie, kvalitné a bezpečné školy pre svoje deti. V prípade, že toto bude turistom postačovať, oni si do Piešťan nájdu cestu aj bez pričinenia populistov. Ak nie, tak na tom poslanci na čele s primátorom nič nezmenia. A ak budú kandidáti v predvolebnej kampani tvrdiť iné, len populisticky podvádzajú Piešťancov.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav