Počet čiernych skládok v meste sa navýšil

V roku 2020 bolo v Piešťanoch odstránených približne sto skládok s množstvom odpadov 1231 ton. Koncom minulého roka, teda v polovici decembra, radnica očakávala zvýšenie počtu skládok na 120 s množstvom odpadov približne 1270 ton.

Za likvidáciu čiernych skládok platíme všetci - navyše a zbytočne. (Autor: piestany.sk)

Navýšila sa aj výška financií, ktoré piešťanská radnica musela vynaložiť na odstránenie čiernych skládok. Do novembra 2021 bolo potrebné zaplatiť za ich odstránenie až 9906 eur. Pre porovnanie, v roku 2020 boli náklady vo výške 6990 eur.

„Nepovolené skládky odpadov sa najčastejšie vyskytujú na stanovištiach zberných nádob na odpad v lokalite Sídliska Adam Trajan, na Staničnej ulici pri Lekárni Tília, na Žilinskej ceste pri parkovisku OD Billa, Pod Párovcami pri bývalom zbernom stredisku, na Vrbovskej ceste pri spoločnosti ON Semiconductor. Nepovolené skládky musíme často odstraňovať aj z Vážskej ulice pri prevádzke Kruhovka, na Žilinskej ceste pri základnej škole a na verejných priestranstvách v odľahlých lokalitách na Priemyselnej, Obchodnej a Rekreačnej ulici,“ upresňuje Martina Halašková z Odboru životného prostredia Mestského úradu v Piešťanoch.

Mesto Piešťany prostredníctvom zberovej spoločnosti Marius Pedersen zabezpečí odstránenie skládok na mestských pozemkoch do troch až piatich dní, v prípade rozsiahlych skládok do mesiaca od zistenia. I z toho dôvodu mesto pravidelne upozorňuje na nesprávne vyhadzovanie odpadkov a znečisťovanie okolia, najmä kontajnerových stojísk. Do tohto priestoru totiž nepatria žiadne veľké nepotrhané škatule, toalety, kusy nábytku ako stoličky, skrine, gauče, matrace či staré televízory. Zjednodušene – do stojiska nepatrí nič, čo sa nezmestí do bežnej nádoby.

Nadrozmerný odpad patrí na zberný dvor. Ten sa nachádza na Žilinskej ceste č. 122, čo je posledná budova pred koncovou tabuľou mesta Piešťany v smere na Hornú Stredu. V pondelok až piatok je otvorený od 6.30 do 18.00, v sobotu od 8.00 do 13.00 h. Odpad odovzdávate bezplatne, platí sa len za drobný stavebný odpad.

Jediné, čo môžete v najbližších dňoch ukladať k stojiskám, sú poriadne odzdobené živé vianočné stromčeky. Tie budú pracovníci Služieb mesta Piešťany zberať a zvážať do kompostárne.

Zdroj: piestany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava