Obvinili mladých sprejerov, poškodili obecný úrad aj kostol

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 31. decembra 2021, 00:02

Policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu poškodzovania cudzej veci troch mladíkov, ktorí ešte v októbri v Trakoviciach v okrese Hlohovec posprejovali unimobunku a autobusovú čakáreň. Neskôr pokračovali v susedných Malženiciach, kde svojím „umením“ poznačili obecný úrad. Hanlivé nápisy zanechali cestou ku kostolu aj na múre a garáži.

(Autor: Polícia SR - Trnavský kraj)

Na kostole, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, nastriekali tri číslice so vztýčeným prstom. Ako informovala trnavská polícia na sociálnej sieti, škody vo výške 500 eur vyčíslila len obec Malženice. Podľa starostu Trakovíc sa im nakoniec všetky kresby podarilo bez škody odstrániť.

Vyšetrovateľ obvinil všetkých troch kamarátov vo veku 20, 18 a 16 rokov zo zločinu poškodzovania cudzej veci, všetci sú stíhaní na slobode. V zmysle zákona hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Trestná sadzba je vyššia najmä kvôli kostolu, ktorý je kultúrnou pamiatkou. Ich trest bude primerane znížený vzhľadom na vek obvinených a trestnú minulosť.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav