V útulku budú tráviť aj ôsme Vianoce

Piešťanský útulok funguje už 25 rokov. Za ten čas sa postaral o tisíce opustených, stratených a týraných zvierat, no aj v tomto čase čakajú ďalšie desiatky štvornohých chlpáčov, kým sa ich ktosi ujme. Nekupujte pod stromček živé darčeky, ale ak sa už rozhodnete rozšíriť svoju rodinu o nemú tvár, dajte domov radšej opustenému zvieratku z útulku, ako by ste mali podporiť množiareň, v ktorej sú často zvieratá chované v neľútostných podmienkach.

Meyton. foto: utulok-piestany.sk

Prinášame vám prehľad niekoľkých psov a mačiek umiestnených priamo v útulku na Priemyselnej ulici, prípadne v dočasných opaterách, pričom niektorí z nich čakajú na nový domov už dlhé roky.

Meyton

Šesťročný stafford Meyton bol nedávno hlásený z obce Posádka pri Červeníku, kde sa usalašil pri rodinnom dome a nechcel odísť. Ošetrovatelia z piešťanského útulku ho vyzdvihli, pretože sa ho ľudia báli. Zo začiatku trochu zúril, ale už sa upokojil a dá sa s ním manipulovať. Pes nemá žiadne označenie.

Loreley

Ročná fenka Loreley má 12,5 kilogramu a je to kríženec. Bola odobraná spolu s bratom a mamou zo zlých podmienok za pomoci krajskej veterinárnej správy a starostu Červeníka – pôvodná majiteľka sa ich vzdala. Fenka je veľmi temperamentná.

Aero

Meno dostal podľa miesta, kde ho našli. Dvojročného nemeckého ovčiaka Aera totiž ošetrovatelia vyzdvihli na piešťanskom letisku, kde sa túlal bez označenia a so zanedbanou srsťou. Pes je trochu plachý, ale dá sa s ním manipulovať.

Montejo

Kríženec špica bol opustený v obci Prašník. Keď ho našli, bol viac bitý ako sýty, pričom sa k nemu už nik neprihlásil. Štvorročný Montejo je napriek zlým skúsenostiam na ulici priateľský a pokojný.

Elik-Benno

Šesťročný kríženec stafforda má v útulku meno Elik-Benno. Spolu s fenkou ho odchytila polícia v lokalite Ratnovce-Svrbice. Je prítulný, dobre živený, no nemal žiadne označenie. Rád sa preháňa po dvore, je to rozumný a šikovný psík.

Dimi

Trojročný kríženec Dimi bol odobraný z veľmi nevhodných podmienok. Žil na reťazi a prišiel do útulku so staršími ranami po útoku iným psom. Už zo začiatku sa však javil priateľsky, i keď sa trochu bál.

Dedy

Päťročný kríženec Dedy je krásny 14-kilogramový pes, ktorý sa už dlhšie túlal v meste Hlohovec, až kým sa ho podarilo odchytiť. Bol veľmi plachý a trochu uvrčaný, nemal žiadne označenie. Časom si však v útulku zvykol a teraz, keď vidí ošetrovateľov, teší sa.

Cilka

Mladá fenka Cilka bola hlásená z obce Červeník, kde sa usadila pred rodinným domom a nechcela odísť. Polročnej fenky sa obyvatelia domu obávali, lebo vrčala. Napokon je však milá a priateľská.

Axo

Takmer 10-ročný pes Axo je už útulkový „inventár“. Pred viac ako ôsmimi rokmi bol hlásený pri hotelovej škole, kde skákal na okoloidúcich. Je veselý, temperamentný, prišiel do útulku dobre živený. Potrebuje skúsenejšiu ruku a výcvik, pri správnom vedení bude z neho ideálny spoločník v rodine i dobrý strážca. Nemá rád manipuláciu, je to voľná psia dušička, potrebuje priestor a je vhodný na veľký dvor. Stále márne čaká na svoju rodinu.

Lina

Sedemročnú fenku rasy shi-tzu odovzdala spolu s ďalšími psíkmi majiteľka, ktorá nemala prostriedky sa o zvieratá viac starať. Prišli síce v zanedbanom stave, ale milé a prítulné. Aj Lina bola v dezolátnom stave, mala hnisavé zapálené uši, oči, močila krv, mala veľké bolesti, a tak ju previezli na kliniku. Tam ju hneď operovali – vybrali jej veľký močový kameň, ošetrili jej uši aj oči. Je stabilizovaná v dočasnej opatere.

Neira

Malá Neira bola prehodená do dvora rodinného domu k staršiemu pánovi v Chtelnici. Už od začiatku vyzerala zdravo, je kontaktná a hľadá svoj domov.

Ela

Polročnú Elu odobrali z nevhodných podmienok. Je prítulná, rada sa jaší. V súčasnosti je umiestnená v dočasnej opatere.

Gela

Mladú mačičku našli na dvore rodinného domu na Gaštanovej ulici v Piešťanoch aj so sestrou – doniesla ich tam ich mama. Mačiatka boli tri, rodina si jedno nechala. Gela je veľmi hravá a aktívna, hľadá svoju rodinu.

zdroj: utulok-piestany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav