MKL: Najkratšia sezóna v histórii

  • Kolky
  • 21. decembra 2021, 00:00

Neregistrovaní kolkári v Piešťanoch majú vďaka koronavírusu za sebou najkratšiu sezónu v histórii. Mestskú ligu zo sezóny 2020/2021 stihli odohrať turnajovým spôsobom za šesť týždňov.

Ako sme už v našich novinách písali, víťazom 37. ročníka sa stalo mužstvo Mark so 44 bodmi. Jeho jediný konkurent v boji o titul, ženy z Mix Tatiana, nahral o dva body menej. Poradie na prvých dvoch miestach je zaslúžené. Mark vyhral štyri zo siedmich turnajov, dvakrát bol druhý a raz štvrtý. Mix má na konte dve prvenstvá, štyri druhé a jedno štvrté miesto. Jedno prvenstvo v turnaji patrilo aj hráčom Domossu.

O prvenstvo staronového majstra sa zaslúžili hlavne Róbert Sulák, Milan Koščál a Pavol Uváčik, ktorí odohrali všetkých sedem turnajov. Milan Kubrický nastúpil päťkrát a Róbert Krajčík dvakrát. Pre zaujímavosť najviac, až osem, hráčov využili v lige družstvá Ratnoviec a Banky. Naopak, len so štyrmi si vystačila Stakotra. Najdlhšiu sezónu má za sebou Mark, jeho hráči sa totiž ešte pred začiatkom mestskej kolkárskej ligy zúčastnili na Turnaji majstrov v Žarnovici. „Na tomto turnaji sa zúčastnili družstvá, ktoré boli v minulosti majstrami Slovenska. Pozvánku prijalo desať majstrov mestských líg. My sme hrali pod pôvodným názvom Povodie Váhu, nakoľko súčasný Mark pozostáva z bývalých hráčov Povodia. Vzhľadom k zdravotným problémom Milana Kubrického a Alojza Rašku sme zobrali do Žarnovice na výpomoc Jozefa Dunajčíka a Karola Bubáka. Ten však do hry napokon nezasiahol, ale bol podporným článkom mužstva,“ prezradil nám jeho šéf Milan Koščál. Ten sa spolu s Robom Sulákom, Pavlom Uváčikom a Jozefom Dunajčíkom pričinili o konečné druhé miesto Povodia, ktoré na 4×200 hodov zvalilo 3493 kolkov. Z jednotlivcov bol Sulák s 935 zvalenými kolkami druhý.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel