Kam s deťmi počas prázdnin

Každoročne pred vianočnými sviatkami ponúkame prehľad, kde sa dá s malými prázdninármi tráviť čas, aby dni voľna neboli len o pozeraní televízie či hraní videohier. Tento rok je ponuka značne oklieštená.

Sánkovačka môže po roztopení snehu v meste pokračovať na Ahoji. Foto: am

Naďalej pretrvávajúci lockdown zavrel kultúrne inštitúcie, ktoré za bežných okolností ponúkali sviatočný program pre deti. Bežné boli divadielka, detské filmy, prípadne workshopy či iné kreatívne dielničky. Toto je dnes pasé.

Mestská knižnica v Piešťanoch si pripravila niekoľko online podujatí. Vo štvrtok 23. decembra si o 14.00 h budete môcť pozrieť komentovanú prehliadku výstavy ilustrácií slovenskej ilustrátorky Marty Matus, ktorá bude spojená s tvorivým workshopom. Podujatie nesie názov Etiketa – Pravidlá slušného správania. Sledovať ho môžete na webe knižnice v sekcii Video, na YouTube alebo Facebooku knižnice. Ďalšie online podujatie je naplánované na štvrtok 30. decembra, rovnako na 14.00 h. Tentoraz pôjde o prehliadku výstavy Kde bolo, tam bolo… spojenú s čítaním, spievaním a ukážkami z divadelných predstavení.

V rámci online podujatí môžeme spomenúť ešte tvorivú dielňu Elektrárne Piešťany. Lektori si pre deti pripravili návod, ako vytvoriť domáceho artbota – mini robota s umeleckými sklonmi, čiže jednoduchú vedeckú hračku. Odkaz na video nájdete na Facebooku Elektrárne Piešťany.

Ak však budete chcieť vybehnúť s deťmi von, nájsť aktivitu bude o čosi náročnejšie. Mobilná ľadová plocha, ktorá každoročne býva súčasťou adventného obdobia a deti sa na nej môžu preháňať pri OD Prior, tento rok postavená nebude. Rovnako verejné korčuľovanie nie je naplánované ani v najbližšom rozpise Easton Arény. Milovníci korčuľovania si tak budú musieť počkať, kým zamrzne napríklad Striebornica. To sa stalo vlani až vo februári.

Ak nasneží, tento rok budú pravdepodobne v kurze najmä plochy na sánkovanie. S deťmi môžete vybehnúť na Ahoj, ale v prípade dostatočného množstva snehu sa deti zvyknú šmýkať aj pri Čerenci vo Vrbovom.

Lyžiarske strediská by podľa najnovšieho znenia opatrení mali byť otvorené. Ski Bezovec, Ski Centrum Kálnica ani Skiland Stará Myjava ešte neuviedli dátum otvorenia ani podmienky lyžovania. Opatrenia však hovoria o povinnosti OP (očkovaní, prekonaní) pri používaní vlekov. V prípade, že by ste chceli vyskúšať lyžovanie na bežkách, práve zo Starej Myjavy sa dostanete na niekoľko bežkárskych tratí. Informácie o nich nájdete na Facebooku Kopanice v pohybe, prípadne priamo v „domácej“ skupine Na bežky v Piešťanoch.

Pozrieť sa na otužilcov vo Váhu možno budete môcť tradične na Štefana. Ľadomilní muži a ženy sa stretávajú v tento deň už desiatky rokov, a tak, ak to opatrenia dovolia, určite do vody pri hoteli Magnólia nadšene vojdú aj tento rok. Vstup do Váhu býva štandardne o 14.00 h.

Športové zápolenie si vaše deti budú môcť vyskúšať 30. decembra. Plánované je totiž bežecké podujatie Silvestrovský beh Piešťany, ktorý štartuje na Kúpeľnom ostrove. Zúčastniť sa na ňom môžu už najmladšie ročníky pretekárov s rokom narodenia 2019. Odbehnúť do cieľa by mali 150 metrov. Pre milovníkov zvierat máme len odporúčanie, sledujte facebookovú stránku útulku Viac úsmevov:) alebo zariadenia Ranč pod Babicou, budú informovať o prípadnom otváraní pre verejnosť na základe prijatých opatrení. Zatiaľ nie je možné ani venčiť, ani zvieratá navštevovať, ak sa však povinnosti zmenia, informácie nájdete priamo na stránkach organizácií.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín