Hasiči z Banky majú novú pútavú bránu

  • Spravodajstvo / Región
  • 12. decembra 2021, 00:02

Dobrovoľní hasiči z obce Banka postupne zveľaďujú priestory svojej staronovej hasičskej zbrojnice. Naposledy im koncom minulého týždňa pribudla pútavá farebná brána.

Hasičskú zbrojnicu už i vďaka novej bráne nikto neprehliadne. (Autor: Viktor Vrábel)

Hasiči sa obnove priestorov venujú už niekoľko mesiacov. Na rekonštrukcii sa podieľajú okrem stavebnej firmy aj pracovníci obecného úradu. Keďže zbrojnica sa nachádza na frekventovanej Topoľčianskej ceste, v kopci a takmer v zákrute, osádzať budú aj semafory. Stĺpy na ne majú už týždeň, ale svetelná signalizácia príde až v polovici januára.

Ako nám prezradil Viktor Vrábel z DHZ Banka, do objektu betónovali schody, prebúravali otvor z budovy do garáže. Budovu zatepľovali, robili strechu, omietku, zasekávali plyn do polystyrénu a upravovali alarm. Samotnú fasádu budú dokončovať na jar. Okrem exteriéru hasiči pracujú aj na zveľaďovaní interiéru. V posledných týždňoch montovali radiátory, prerábali kúrenie, robili omietku, niektoré steny majú nový náter. V garáži prerábali elektroinštaláciu.

V najbližšom období chcú ešte vybudovať sprchu a presunúť kuchynku, osadiť spomínané stĺpy so semaformi, dokončiť elektroinštaláciu a osvetlenie, obložiť strop, donatierať steny a na záver spraviť protišmykovú liatu podlahu. Na jar plánujú zariaďovať garáž a modernizovať interiér. Ako nám na záver prezradil Viktor Vrábel, ktorý podal žiadosť o grant na AED – prenosný defibrilátor, na novú fasádu možno pribudne aj táto pomôcka na záchranu života.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav