Súhrn platných opatrení od 10.decembra

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 10. decembra 2021, 09:45

Úrad verejného zdravotníctva SR zverejnil informácie k vyhláškam k činnosti prevádzok a organizácii hromadných podujatí s účinnosťou od dnešného dňa 10. decembra. Pozrite si súhrn platných opatrení.

Vyhlášky s účinnosťou od 10. decembra 2021 boli dnes zverejnené vo vestníku vlády. V plnom znení ich nájdete tu:

https://bit.ly/vyhlaska-289 (hromadné podujatia)

https://bit.ly/vyhlaska-290 (prevádzky)

Súhrn opatrení nájdete aj v popise priložených obrázkov.

VÝZVA PRE VEREJNOSŤ

ÚVZ SR pozorňuje, že epidemiologická situácia na Slovensku je stále veľmi krehká a nestabilná a COVID-19 sa šíri komunitne. Každodenná prax nám ukazuje, ako ľahko a rýchlo sa dokáže ochorenie prenášať medzi ľuďmi. „Prosíme preto obyvateľov, aby sa zamysleli nad každou osobnou návštevou povolenej prevádzky: zvažujte, či sa napríklad tovar nedá z uvedenej predajne objednať online, alebo či sa nedá zvoliť čas, kedy je v prevádzkach obchodu a služieb menej ľudí,“ píše sa v stanovisku ÚVZ SR.

Otvorenie prevádzok prinesie so sebou zvýšený pohyb ľudí a väčší počet medziľudských kontaktov. Je preto nevyhnutné, aby sme dôsledne dbali na povinné nosenie respirátorov v interiéroch s prekrytými ústami a nosom, dôkladnú hygienu rúk a udržiavanie si odstupov od iných ľudí. V prevádzkach uprednostňujte vopred premyslené nakupovanie viacerých vecí naraz a vyhnite sa tak opakovaným návštevám.

ÚVZ SR žiada prevádzkovateľov, aby k dodržiavaniu nastavených podmienok pristupovali zodpovedne: aby dbali na dôsledné dodržiavanie kapacitných obmedzení, pravidelné vetranie a dezinfekciu plôch a dohliadli na riadne prekrytie horných dýchacích ciest a dodržiavanie rozostupov vo svojom zariadení či prevádzke. Ľahkovážnym prístupom situácii nepomôžete. Práve naopak, nedodržiavaním protiepidemických opatrení prispejete k ďalšiemu nekontrolovanému šíreniu nákazy a v konečnom dôsledku pôjdete jedine proti sebe a komunite, v ktorej žijete.

Zdroj: ÚVZ SR

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj