Hasiči konfrontovaní s ochorením COVID-19

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 7. decembra 2021, 00:02

Po relatívne pokojnom prvom týždni lockdownu mali minulý týždeň piešťanskí hasiči rušno. Zasahovali pri požiaroch, otvárali byty a boli konfrontovaní aj s obyvateľmi pozitívnymi na ochorenie COVID-19.

Pri dopravnej nehode na Staničnej ulici sa zranila jedna osoba. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Pracovný týždeň hasičov sa začal večerným výjazdom a otváraním bytu vo Vrbovom, kde bola na druhom poschodí bytovky políciou nahlásená zranená osoba, ktorú zdravotníci previezli do piešťanskej nemocnice. Posledný novembrový deň boli privolaní na dezinfekciu cely predbežného zadržania na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Piešťanoch, kde v noci pobudla osoba pozitívna na COVID-19. Asistenciu silných hasičov si vyžiadal zdravotníkmi nahlásený transport nadrozmerného pacienta na Ulici A. Dubčeka, ktorý bol v bezvedomí. Záchranárom asistovali aj pri jeho vykladaní v nemocnici.

Hasiči sa do ochranných overalov proti ochoreniu COVID-19 obliekali aj v piatok 3. decembra pri otváraní bytu na Teplickej ulici, v ktorom bola nahlásená pozitívna osoba. Do bytovky sa dostali cez otvorené okno pomocou rebríka. V byte našli ležiacu osobu, ktorej poskytli prvú pomoc, začali s resuscitáciou a použili i defibrilátor. Privolaná záchranná služba však skonštatovala exitus. Počas návratu na základňu hasiči spozorovali dopravnú nehodu dvoch motorových vozidiel na Staničnej ulici, pri ktorej sa zranila jedna osoba. Privolali políciu a záchranárov, poskytli prvú pomoc a vykonali aj protipožiarne opatrenia na havarovaných autách.

O deň neskôr bol v dopoludňajších hodinách nahlásený požiar v kotolni rodinného domu v Ratnovciach, ktorý hasiči zlikvidovali vysokotlakovým prúdom vody a odvetrali priestory. Pri požiari nebol, našťastie, nikto zranený. V popoludňajších hodinách asistovali pri otváraní bytu na Lipovej ulici v Piešťanoch, kde jeho majiteľka neotvárala synovi, ktorý sa s ňou nedokázal spojiť ani telefonicky. Do bytu sa dostali pomocou rebríka vypáčením dverí na balkóne. V kuchyni našli nevládnu ženu, ktorá sa liečila na cukrovku, a záchranári ju pozitívne otestovali na COVID-19.

V čase zásahu bola jednotka odvolaná k nahlásenému požiaru v pivničných priestoroch Nemocnice A. Wintera. Hasiči zistili, že k zadymeniu lôžkovej časti nemocnice nedošlo a nebola nutná evakuácia. Požiar bol lokalizovaný vo vetracej šachte smerom do ulice a jeho možnou príčinou bolo nahromadené lístie a nedbanlivosť dospelých, pravdepodobne neidentifikovaného fajčiara. 

Rušný týždeň ukončil prevrátený traktor v obci Borovce na druhú adventnú nedeľu. Vodič sa po príjazde hasičov nachádzal mimo vozidla s tržnými poraneniami na ruke. Po poskytnutí prvotného ošetrenia si ho do starostlivosti prevzali zdravotníci. Hasiči zasypali hydraulický olej a traktor postavili „na nohy“.

Druhý týždeň lockdownu im dal na vlastnej koži pocítiť prítomnosť ochorenia COVID-19 v Piešťanoch, proti ktorému sú väčšinou zaočkovaní a pravidelne sa testujú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila