Školy v okrese bojujú o hlasy v online súťaži

Päť základných škôl z okresu Piešťany bojuje v online hlasovaní o výhru O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Školy z Vrbového, Krakovian, Piešťan, Banky, Dubovian a Veľkých Kostolian majú ambíciu získať špecifické športové tréningy vedené odborníkmi.

O športové vedenie súperia v hlasovaní aj školy z Piešťan a okolia. (Autor: akademia.o2.sk)

Športová akadémia je pre 1.-4. ročníky základných škôl. Víťazná škola získa odborné vedenie jednej 20-člennej skupiny na celý školský rok zadarmo. Z hlasovania vzíde celkovo 32 víťazných škôl, ktoré získajú „športovú akadémiu“. V každom kraji získajú výhru štyri školy, ktoré sa stanú víťazom hlasovania svojej kategórie podľa počtu žiakov. Navyše, tie štyri školy, ktoré v danej kategórii získajú najvyšší počet hlasov spomedzi všetkých prihlásených škôl bez ohľadu na ich zaradenie v kraji (t. j. z každej kategórie podľa počtu žiakov len jedna), získajú od športovej akadémie interaktívnu tabuľu formou daru. Navyše sa štyri školy budú môcť zoznámiť s inovatívnymi prístupmi k výučbe od Daniela Heviera.

V Piešťanskom okrese súťaží päť základných škôl. V Piešťanoch je to ZŠ F. E. Scherera (kategória 201-350 žiakov), ktorá je zatiaľ na druhom mieste. ZŠ Banka (86-200 žiakov) je vo svojej kategórii na štvrtom mieste, rovnako je štvrtá v kategórii 0-85 žiakov ZŠ Krakovany, ZŠ Vrbové je zatiaľ na deviatej priečke (kategória 201-350 žiakov) a ZŠ Dubovany (0-85 žiakov) je siedma. ZŠ Veľké Kostoľany je na rovnakom mieste v kategórii 351 a viac žiakov.

O2 Športová akadémia Mateja Tótha je voľnočasová aktivita v podobe krúžkov na prvom stupni základných škôl. Akadémia pomocou prepracovanej metodiky a školených trénerov poskytuje deťom všeobecný športový základ, ale aj motiváciu a pozitívny vzťah k pohybu.

Hlasovanie prebieha do 19. decembra 2021.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel