Veslári ukončili sezónu v Prahe

  • Veslovanie / Šport
  • 3. decembra 2021, 12:41

Na rieke Vltava sa počas novembrovej soboty predstavili medzi osemdesiatimi veslicami aj dve z Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany. S anglickým názvom Head of Prague sa v centre Prahy konal šiesty ročník medzinárodných dištančných pretekov osemveslíc na trati dlhej šesť kilometrov.

Osemveslica dorasteneckej kategórie počas pretekov na rieke Vltava. (Autor: Peter Šipeky)

Preteky sa začínajú pod Barrandovským mostom a trasa vedie štyri kilometre po prúde Vltavy popod vyšehradskou skalou s otočkou medzi Palackého a Jiráskovým mostom a končí sa po ďalších dvoch kilometroch proti prúdu na úrovni veslárskeho ostrova na strane pražského Smíchova.

V otvorenej kategórii mix štyroch dievčat a štyroch chlapcov obsadila mladá posádka v spoločenstve Piešťan a Šintavy siedme miesto spomedzi sedemnástich štartujúcich. V zložení Simona Weiszová, Nela Šipekyová, Viktor Jurga, Marcel Škulec, Alex Klein, Adam Čambál, Sofia Gono, Gréta Malíková a kormidelníčka Erika Jurgová dosiahla rýchly čas 24:33 min. Za týmto výsledkom zaostala o jednu minútu osemveslica veteránov v zložení Andrej Vičan, Tomáš Černák, Eduard Drlička, Peter Mičutka, Branislav Jurga, Miroslav Škulec, Adriana Piknová a Marián Obert, na kormidle s Ľubicou Obertovou.

Pre vysoký počet prihlásených lodí sa preteky konali v dvoch jazdách a lode štartovali v 30-sekundových intervaloch. V prvej vlne pretekov kormidelníčka Obertová úspešne zvládla jazdu aj s posádkou z Bratislavy a Jurgová posilnila párovú osmu veteránok z usporiadateľského veslárskeho klubu Blesk Praha. 

Erika Jurgová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava