Okres Piešťany: Stredné školy a druhý stupeň základných škôl prechádzajú na dištančné vzdelávanie

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave zakázal od 1. decembra prezenčné vzdelávanie v gymnáziách, stredných odborných školách, stredných športových školách a na druhom stupni základných škôl v okresoch Trnava a Piešťany.

Stredná odborná škola obchodu a služieb. (Autor: am)

Tieto školy prejdú od stredy na dištančné vzdelávanie. Rovnaké opatrenie sa týka aj zariadení, v ktorých je výchova a vzdelávanie detí a mládeže poskytovaná ako živnosť. Vyplýva to z vyhlášky regionálneho hygienika Tomáša Hauka. Okresu Hlohovec, ktorý tiež patrí do pôsobnosti RÚVZ v Trnave, sa zákaz prezenčného vzdelávania netýka.

Ľubomír Šarabok z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Senici agentúre SITA potvrdil, že pripravuje tiež zákaz prezenčného vyučovania, ktorý bude platiť pre okres Skalica.

Ministerstvo školstva ponechalo napriek zákazu vychádzania materské, základné, stredné a špeciálne školy a špeciálne výchovné zariadenia otvorené. O ich plošnom zatvorení môžu rozhodovať regionálni hygienici. Na dištančnú formu vyučovania prešli základné umelecké školy, centrá voľného času, jazykové školy a všetky mimoškolské aktivity a krúžky.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav