Meteorológovia varujú pred snežením a snehovými závejmi

Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pred silným vetrom na horách, v Piešťanoch platí od 13. hodiny výstraha pred snežením a od 15. hodiny pred snehovými závejmi.. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej webovej stránke.

V okrese Piešťany sa dnes ojedinele očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 10 – 14 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Rovnako sa tak ojedinele očakáva tvorba snehových jazykov, čo môže takisto predstavovať nebezpečenstvo.

SHMÚ zároveň vydal výstrahu prvého stupňa pred snežením v okresoch Poprad, Liptovský Mikuláš, Brezno, Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín, Ružomberok, Banská Bystrica, Zvolen, Detva, Krupina, Veľký Krtíš, Levice, Banská Štiavnica, Nitra a Zlaté Moravce. Ďalej pre okresy Žarnovica, Žiar nad Hronom, Prievidza, Partizánske, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Piešťany, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Čadca a Kysucké Nové Mesto. Sneženie sa môže vyskytnúť aj v okresoch Žilina, Dolný Kubín, Martin a Turčianske Teplice. Výstraha pred snežením potrvá od 13. hodiny až do stredy 1. decembra do 1. hodiny.

Výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi platí pre okresy Kežmarok, Poprad, Liptovský Mikuláš, Brezno, Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín, Ružomberok, Banská Bystrica, Zvolen, Detva, Krupina, Veľký Krtíš, Levice, Banská Štiavnica, Nitra a Zlaté Moravce. Ďalej pre okresy Žarnovica, Žiar nad Hronom, Prievidza, Partizánske, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Piešťany, Myjava, Senica, Skalica, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Čadca a Kysucké Nové Mesto. Snehové jazyky a záveje sa môžu vyskytnúť aj v okresoch Žilina, Dolný Kubín, Martin a Turčianske Teplice. Výstraha potrvá od 15. hodiny až do stredy 1. decembra do 8. hodiny.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav