Ako dať kúpeľni nový šat?

  • Inzercia
  • 29. novembra 2021, 14:00

Rekonštruujete kúpeľňu a chceli by ste jej dodať celkom nový vzhľad? Prinášame vám tipy, ktoré vám túto miestnosť pomôžu premeniť od podlahy až po strop.

Rekonštrukciu si naplánujte

Výsledok, ktorý naplní vaše očakávania, vám pomôže dosiahnuť podrobné plánovanie. Skôr, ako začnete s výberom jednotlivých prvkov kúpeľne, sadnite si a spíšte všetky vaše potreby a preferencie. Skúste si zodpovedať predovšetkým na nasledujúce otázky:

  • Chceli by ste mať radšej vaňu alebo sprchovací kút?
  • Koľko umývadiel potrebuje vaša rodina?
  • Je v kúpeľni postačujúce osvetlenie alebo by ste potrebovali pridať nové svietidlá?
  • Vyhovujú vám existujúce rozvody?
  • Aké sú vaše predstavy o estetickej stránke kúpeľne?

Dôležité detaily

Nezabudnite si naplánovať miesta, kam bude potrebné vŕtať — otvory vyvŕtané pred uložením obkladačiek eliminujú možnosť ich poškodenia. Podrobne si preto premyslite, kde by ste chceli mať rôzne háčiky, vešiaky, zrkadlo a police. Potom už môžete pristúpiť k výberu všetkého, čo budete potrebovať.

Najskôr sa zamerajte rekonštrukciu rozvodov

Najmä v starších domoch a bytoch by mala byť súčasťou rekonštrukcie kúpeľne aj rekonštrukcia rozvodov. Skúsení elektrikári a vodári vám pomôžu s ich inštaláciou tak, aby vyhovovali vášmu návrhu kúpeľne. V moderných domácnostiach často používame viac spotrebičov, ako to bolo bežné v minulosti. Budete preto pravdepodobne potrebovať tiež viac elektrických zásuviek.

Náš tip: Všetko pre vašu novú kúpeľňu nakúpite v obchode Asko alebo Vida XL. Rekonštrukcia domácnosti je vždy nákladnou záležitosťou. Aby ste ušetrili, pripravili sme pre vás Asko slevový kód alebo vidaxl zlavovy kod .

Obkladačky, farby stien a podlahy

Pri výbere obkladačiek a podlahy stavte na materiály, ktoré sa budú dať ľahko čistiť. Podlaha by mala byť navyše protišmyková. V kúpeľni sa na nej často budú nachádzať zvyšky vody, na ktorých by mohlo inak ľahko dôjsť k úrazu.

Praktická stránka sa hlási o slovo aj pri výbere obkladačiek. Pre jednoduchšie čistenie si zvoľte obkladačky rozmerov, ktoré minimalizujú množstvo škár medzi nimi. Chceli by ste mať obklad, na ktorom sa neusádza vodný kameň? Potom namiesto bežných keramických obkladačiek siahnite po sklenených so špeciálnou povrchovou úpravou.

A čo farba? V menších priestoroch by ste mali zvoliť bledšie odtiene, ktoré ich opticky zväčšia. Ak sa rozhodnete pre bielu farbu, vopred počítajte s tým, že na nej bude vidno všetky nečistoty. Väčšiu kúpeľňu ocenia milovníci elegancie čiernej farby alebo tmavších odtieňov. I tu je však na mieste ich vyváženie svetlejšími vzormi.

Osvetlenie do kúpeľne

Aby ste mali na všetky každodenné činnosti v kúpeľni dosť svetla, zvoľte viac ako jedno svietidlo. K hlavnému pridajte niekoľko doplnkových. Základom, bez ktorého sa nezaobídete, je osvetlenie zrkadla. Vytvorí vám výborné svetelné podmienky na holenie, česanie a iné činnosti. Samostatné osvetlenie môžete zvoliť aj pre vaňu alebo sprchovací kút. Radi vo vani leňošíte pri dobrej knihe alebo si v nej vypijete hrnček zdravého čaju? Romantické osvetlenie vám jedinečným spôsobom spríjemní každý váš relax.

Upratovanie nie je len o neporiadku

Každá gazdiná dobre vie, že veci vyzerajú krásne vtedy, keď sú nové. Aj v kúpeľni stačí len trochu usadenín vodného kameňa a obkladačky celkom stratia svoj lesk. Nehovoriac o riziku plesní, ktoré sa vo vlhkom prostredí ľahko uchytia na škáry medzi jednotlivými kachličkami. Samozrejmosťou v každej domácnosti je vybavenie a prostriedky na ručné čistenie. Dlhodobo krásny vzhľad kúpeľne vám však pomôže ešte lepšie uchovať vysokotlakový čistič na podlahu a obklad.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav