Hoteláci súčasťou odovzdávania ceny Antona Srholca

Trnavská župa po tretíkrát udeľovala Cenu slobody Antona Srholca osobnostiam verejného života za prínos v boji za slobodu a demokraciu. Galavečer sa konal symbolicky v stredu 17. novembra v Divadle Jána Palárika v Trnave. Súčasťou odovzdávania ceny boli aj piešťanskí hoteláci, ktorí prispeli svojím gastronomickým kumštom.

(Autor: FB Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera)

„Cenu slobody Antona Srholca sme tento rok udelili štyrom osobnostiam. Aj týmto spôsobom sme vyzdvihli a spopularizovali ich mimoriadny prínos k ochrane ľudských práv, k upevneniu demokracie a právneho štátu, respektíve ich prejavy občianskej statočnosti. Medzi ocenenými je spisovateľ a redaktor Rádia Slobodná Európa Michal Lošonský, vysokoškolský pedagóg a politológ László Öllös a vedúci Múzea holokaustu v Seredi Martin Korčok. Cenu in memoriam získala Hedviga Rozborová za statočnosť v období komunistickej totality,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Cena slobody nesie meno Antona Srholca, ktorý bol celoživotne spojený s Trnavským krajom. Bol rodákom zo Skalice, štúdium absolvoval na gymnáziu v Šaštíne. Za jeho pokus prekročenia rieky Morava strávil niekoľko mesiacov vo vyšetrovacej väzbe v Leopoldove, neskôr nútene pracoval v uránových baniach. Po Nežnej revolúcii pomáhal ľuďom bez domova. Svojím postojom k životu sa stal symbolom viery v človeka a boja za náboženské a politické práva a slobody.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava