Trnavská radnica ruší adventné podujatia

  • Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 26. novembra 2021, 09:47

Mesto Trnava definitívne ruší adventné trhy, ako aj všetky ďalšie plánované adventné podujatia. Dôvodom je aktuálny zákaz vychádzania a zhoršujúca sa pandemická situácia. Primátor Trnavy Peter Bročka verí, že možnosť vakcinácie využije čo najviac ľudí.

foto: pic piestany

Trhy nebudú ani v prípade, ak by štát po dvoch týždňoch pravidlá zmiernil. Zákaz vychádzania platí od štvrtka 25. novembra do 8. decembra, má však množstvo výnimiek.

„Rešpektujeme rozhodnutie vlády SR a prosíme obyvateľov o dodržiavanie pravidiel počas lockdownu. Zrušenie adventných trhov bolo v súčasnosti jediným možným krokom, aj keby sa lockdown ďalej nepredlžoval, je nevyhnutné byť zodpovedný a znížiť mobilitu. Je to aj prejavom solidárnosti voči extrémne vyťaženým zdravotníkom,“ povedal primátor Trnavy Peter Bročka. Zároveň obyvateľov mesta vyzval, aby zvážili možnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19. „Som zástancom slobody, ale tá je aj o zodpovednosti. Zodpovednosti nielen za seba, svojich blízkych, ale aj mesto a celú spoločnosť. Verím, že možnosť dostupnej vakcinácie využije čo najviac ľudí, aby sme všetci mohli začať opäť normálne žiť,“ dodal primátor.

Na Trojičné námestie v Trnave pred niekoľkými dňami priviezli stánky, trhy sa mali konať v zmenšenom formáte od 1. do 22. decembra. Adventné trhy sa mali podľa plánov radnice konať v zmysle COVID automatu pre najviac sto ľudí v jednom momente. Okrem Adventných trhov sú zrušené aj podujatia, ktoré mali fungovať podľa COVID automatu, napríklad adventné koncerty, divadelné predstavenia pre najmenších aj Stredoveké adventné trhy.

Zdroj: SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava