Útulkáč Brumo našiel domov po 11 rokoch

Písali sme o ňom už pred rokmi. Bolo to i pred Vianocami v roku 2015, keď sme pre čitateľov Piešťanského týždňa pripravili materiál o tom, ako budú tráviť najkrajšie sviatky v roku zvieratá v útulku a ako sa im dá pomôcť. Odvtedy sa v novinách objavil ešte niekoľkokrát, aby azda kohosi zaujal natoľko, že by sa ho ujal. No prišlo to až teraz. Pes Brumo, ktorý strávil v útulku rekordných 11 rokov, konečne našiel domov.

Brumo strávil v piešťanskom útulku neuveriteľných 11 rokov. (Autor: FB Viac úsmevov:))

V roku 2015 deväťročný Brumo trávil v piešťanskom útulku svoje šieste vianočné sviatky. Už vtedy sa zdalo, že v zariadení na Priemyselnej ulici, kde bolo oňho síce dobre postarané, strávil až príliš veľa času na to, koľko by si zaslúžil. Každý z chlpáčov má predsa právo na milujúcu rodinu, ktorá ho bude považovať za jej člena.

Azda nikto by nepredpokladal, že Brumo strávi v útulku ešte ďalších šesť rokov. Bol síce raz adoptovaný, no veľmi rýchlo bol vrátený naspäť, pretože sa vyšantil na sliepkach na dvore. Od mladosti má poľovnícky pud a loví všetko, čo sa hýbe. Celý čas čakal na človeka, čo naňho bude mať dostatok času, ale nebude mať malé deti. Brumo napriek tomu, že je milý, hravý a veľmi prítulný, miluje veľa pohybu a skáče ako gumová loptička, čakal na svojho pána v útulku od júla 2010. Teraz má 15 rokov, no na svoj vek je stále veselý a aktívny, zaujíma sa o okolie, rád chodí na prechádzky.

V sobotu 20. novembra tento najstarší obyvateľ útulku konečne opustil priestory koterca. Po 11 rokoch ho vyzdvihla dáma z organizácie Hund sucht sofa, s ktorou útulok pred rokmi spolupracoval.

„Nechceli sme tomu ani veriť, ale Brumo je už doma s pani Janchi. Ďakujeme z celého srdca za krásne a šľachetné gesto a prajeme mu ešte veľa krásnych rôčkov. Táto adopcia bude zapísaná v histórii útulku,“ uviedli pracovníci na svojej facebookovej stránke s tým, že psíka aj poriadne oplakali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel