Lodičky na stĺpiku alebo možno ploché? Pozrite, ktoré z nich si vybrať v závislosti od príležitosti

  • Inzercia
  • 24. novembra 2021, 12:30

Dobre padnúce topánky sú ozdobou a dopĺňajú štylizáciu. Dokonca aj tie najkrajšie šaty budú vyzerať zle, ak nie sú vhodné topánky. Preto je také dôležité vybrať si na danú príležitosť typ topánok, ako aj ich výšku. Iný typ obuvi si vyžadujú kokteilové šaty určené na záhradnú párty a iný typ sa bude hodiť na večer s kamarátkami na tanec. Ako si vybrať topánky, aby nielen dobre vyzerali, ale boli aj pohodlné? Musia byť elegantné lodičky na stĺpiku vždy spojené s nepohodlím pri nosení? Z akých materiálov topánky vyberať?

pexels.com

Materiály pre najpohodlnejšie topánky?

V obchodoch si môžete kúpiť topánky z rôznych druhov materiálov. Sú to prírodné aj synteticky vyrábané suroviny. Má sa za to, že kožené topánky patria medzi najpohodlnejšie. Prírodná koža zabezpečuje predovšetkým cirkuláciu vzduchu a schopnosť odvádzať vlhkosť. Je tiež oveľa odolnejšia ako jej syntetické náprotivky. Takzvaná syntetická koža má len správnu textúru, no jej kvalita je oveľa nižšia. 

Navyše sa rýchlo kazí a rozvrstvuje sa, keď je vystavená poveternostným vplyvom. Preto radšej vyberte elegantné dámske lodičky na stĺpikovom podpätku, vyrobené z prírodnej kože. Mäkká a dobre ošetrená, zabraňuje tiež odieraniu a poškodeniu kože na chodidle. Mali by ste si tiež overiť, z akého materiálu je vyrobená podošva. Najpohodlnejšia obuv na chodenie má pružnú a mäkkú plastovú alebo gumenú podošvu. Tie na nosenie vonku by mali mať podrážku z pevnejších materiálov, aby nebolo cítiť nerovnosti terénu. Bez ohľadu na zvolené materiály by ste si topánky mali zmerať – na komfort nosenia má vplyv aj ich profilovanie, šírka zvršku a mnoho ďalších faktorov. Preto, ak je to možné, je najlepšie si topánky svojich snov pred kúpou vyskúšať. 

Lodičky na stĺpiku alebo ploché topánky – ako ich zladiť k plánovanej štylizácii?

Má sa za to, že lodičky na stĺpiku sú elegantnejšie. Preto sa odporúča zladiť ich so spoločenskými šatami, elegantným sakom a nohavicami. Opticky vylepšujú postavu, takže v nich nízke osoby budú vyzerať veľmi dobre. Treba však pamätať na to, že aj ploché topánky môžu vyzerať dobre s týmto typom štylizácii . Lordsy, baleríny či iné ploché, elegantné topánky v type lodičiek sú ako stvorené na popoludňajšie párty alebo do celodennej práce. Niektorí sa pri dlhších akciách rozhodnú vymeniť topánky z tých na stĺpiku za ploché. Nezabudnite však nemiešať príliš veľa textúr a farieb v štylizáciách. 

Musia byť topánky na stĺpiku vždy nepohodlné?

Mnoho žien zisťuje, že vysoké podpätky, dokonca aj tie s typom stĺpika, sú jednoducho nepohodlné. Je to spôsobené zlým prispôsobením nohe. Dobre zvolené topánky budú pohodlné bez ohľadu na ich výšku. Stále viac žien sa preto rozhoduje objednať si ručne vyrábané topánky. Najmä ak ich čaká dôležitá príležitosť, ktorá si bude vyžadovať ich dlhodobé nosenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav