Recenzia eToro: Je to najlepší online broker alebo ďalší podvod?

  • Inzercia
  • 19. novembra 2021, 11:00

Broker eToro je známy medzi obchodníkmi po celom svete a aj na Slovensku. Vďaka kopírovaniu obchodníkov cez eToro, sa môže hrdiť titulom najväčšej sociálnej investičnej siete na svete. eToro sa stal obľúbeným najmä vďaka jeho výnimočným službám, nízkym poplatkom a snahe spraviť obchodovanie prístupným aj úplným začiatočníkom. Ako obstojí v porovnaní s inými brokermi?

Táto recenzia eToro vám priblíži, čím eToro boduje a naopak, v ktorých aspektoch môže investora sklamať.

Predtým, než začnete obchodovať na finančných trhoch, odporúčame vám prečítať si reálne eToro skúsenosti a recenzie.

Finančné inštrumenty dostupné na platforme eToro

V aktuálnej dobe si v investičnej sieti eToro dokáže vybrať finančné instrumenty prakticky každý obchodník.

V ponuke je veľké množstvo finančných inštrumentov z celého sveta, či už Forex, Akcie firiem z USA/Európy, ETF fondy, komodity, indexy, alebo kryptomeny. Samozrejme, okrem fyzických inštrumentov môžete obchodovať aj CFD kontrakty.

Je eToro bezpečný broker?

Podobne ako iní veľkí svetoví brokeri, aj eToro spadá pod prísnu reguláciu CySEC (pre EÚ krajiny), FCA pre Britániu, ASIC. To znamená, že váš vklad je poistený pre prípad bankrotu brokera, avšak logicky nie je chránený v prípade vašich zlých investičných rozhodnutí. Broker eToro je registrovaný aj v databáze Národnej banky Slovenska.

Obchodné účty eToro

Pokiaľ sa rozhodnete obchodovať cez eToro, v zásade máte len 2 možnosti účtov – demo a reálny. Výhodou je, že demo účet má neobmedzenú platnosť. Máte na ňom k dispozícii virtuálny kapitál vo výške 100 000 dolárov a viete si vyskúšať jednotlivé možnosti obchodnej platformy pred tým, ako začnete obchodovať so svojimi vlastnými finančnými prostriedkami.

Založenie eToro účtu je rýchle a jednoduché, bez problémov to zvládnu aj začiatočníci.

eToro a poplatky

Veľkým benefitom brokera eToro sú nulové poplatky za zrealizovanie obchodu, ktoré platia nielen pre akcie či ETF fondy, ale dokonca aj pre kryptomeny. Menším sklamaním môže byť minimálny spread na menovom páre EUR/USD, ktorý je vo výške 1 pip. To je viac ako v prípade niektorých konkurenčných brokerov.

Účet vedený v USD

Broker eToro zatiaľ neumožňuje obchodníkom mať obchodný účet vedený v eurách. Teda, svoje peniaze si musíte zmeniť na USD. Ak si na účet vložíte eurá, bude vám účtovaný konverzný poplatok vo výške 0,025 % z danej sumy.

Pokiaľ sa do svojho obchodného účtu neprihlásite aspoň raz za rok, eToro si bude účtovať mesačný poplatok vo výške 10 USD. Avšak, len v prípade, že na vašom účte máte nejaké peniaze.

Minimálny vklad

Minimálny vklad finančných prostriedkov na obchodný účet je vo výške 50 USD. Počítať treba taktiež s najnižšou možnou výškou obchodu, ktorá je stanovená na 30 – 50 USD v závislosti od finančného inštrumentu. Pokiaľ peniaze vložíte v USD, za vklad nezaplatíte nič.

Výber peňazí

Za výber peňazí zo svojho obchodného účtu zaplatíte poplatok vo výške 5 USD, pričom vybrať si musíte minimálne 30 USD.

Obchodná platforma eToro

Broker eToro má vyvinutú vlastnú obchodnú platformu, ktorá je veľmi prehľadá a intuitívna aj pre začiatočníkov. K dispozícii je taktiež mobilná aplikácia, cez ktorú viete sledovať grafy a vykonávať obchody rovnako ako cez desktopovú verziu. Výhodou je, že platforma je aj v češtine.

Jedinečné kopírovanie obchodníkov

Azda najväčšou doménou eToro v porovnaní s konkurenciou je funkcia kopírovania obchodníkov. Na platforme nájdete stovky úspešných obchodníkov z celého sveta, ktorí sú ochotní zdieľať svoje taktiky s ostatnými.

Funguje to jednoducho. Vyberiete si obchodníka, ktorého chcete kopírovať, nastavíte silimity transakcií podľa vašich požiadaviek a pokiaľ daný obchodník vykoná nejaký obchod, platforma eToro ho automaticky spraví aj na vašom účte. Viete tak profitovať z úspechov skúsených investorov bez toho, aby ste si sami robili analýzy a sledovali trh.

Novinkou je produkt CopyPortfolios – portfóliá zložené z investícií najúspešnejších obchodníkov na platforme, do ktorých môžete investovať aj vy.

Zákaznícka podpora

Zákaznícku podporu eToro môžete kontaktovať prostredníctvom emailu. Odpoveď obvykle dostanete v priebehu niekoľkých hodín.Menšou nevýhodou však môže byť skutočnosť, že zákaznícka nie je dostupná telefonicky.

Záver recenzie eToro

Na záver eToro recenzie musíme konštatovať že broker eToro je vhodný ako pre začiatočníkov, tak aj pre skúsených investorov. Poteší vysokou bezpečnosťou, nulovými komisiami za nákup a predaj akcií, jedinečnou možnosťou kopírovania skúsených obchodníkov a prehľadnou platformou. Nevýhodou môže byť absencia zákazníckej podpory v slovenčine a vyšší spread pri niektorých inštrumentoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav