Piešťanské rendezvous prichádza s poetickým večerom

Festival Piešťanské rendezvous a jeho 23. ročník pomaly vrcholí. Jeho súčasťou bude i poetické vystúpenie členov Divadielka Galéria z Nového Mesta nad Váhom, ktorí vo štvrtok 18. novembra o 19.00 h priblížia tvorbu Jána Smreka.

(Autor: DUP)

Hudobno-slovné pásmo Divadielko Galéria odohrá na pódiu malej scény Domu umenia Piešťany, pričom podujatie nesie príznačný názov – Dnes milujem svoj deň. V programe účinkujú herci Daniela Arbetová, Amália Bačová, Peter Ferenčík, Eliška Hlaváčová, Alex Kadlečík, Juraj Kazda, Matej Patyla, Eva Sélešiová a Igor Šelepák. O réžiu predstavenia sa postarala Bibiana Kincelová, o hudbu Mária Volárová. Tá takisto hrá na klavíri, spev je parketou Lucie Tužinskej, Peter Pristaš hrá na kontrabase, Lenka Lapčák Kratochvílová na flaute. O technické spracovanie sa postaral Ivan Radošinský.

Poetická scéna pokračuje v sérii vianočných poetických pásiem od roku 2006. Projekty venovali poézii Rudolfa Dobiáša, Miroslava Válka, pásma s tematikou jesene, lásky, ženy, večer orientálnej poézie spojený s typickým tancom. Na jeseň 2012 poetická scéna uviedla večer so sonetmi Williama Shakespearea a tradičný predvianočný večer s prednesom rozprávok Milana Rúfusa.

Členovia Divadielka Galéria spolupracujú s nadanými žiakmi zo základných i stredných škôl, základnej umeleckej školy a k spolupráci – najmä na hudobnej zložke – prizývajú aj hudobníkov a spevákov z Nového Mesta a blízkeho okolia.

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín