V Domume vynovia zariadenie a priestory

Zariadeniu sociálnych služieb Domum v Piešťanoch sa podarilo získať dotáciu z Úrady vlády SR z rozpočtovej rezervy predsedu vlády v oblasti pomoci obetiam domáceho násilia v celkovej výške 133 200 eur.

V rámci zariadenia sociálnych služieb obnovia kuchynky, skrine, postele, stoly, stoličky, matrace, paplóny i vankúše. (Autor: piestany.sk)

„Vďaka dotácii sa obnoví v zariadení núdzového bývania interiérový nábytok – kuchynky, skrine, postele, stoly, stoličky, matrace, paplóny, vankúše. Zakúpia sa sady príborov, tanierov, hrncov, ale aj elektrospotrebiče – chladničky, mikrovlnné rúry, elektrické sporáky, dvojplatničky, práčky. Finančné prostriedky z dotácie sa tiež použijú na výmenu podlahovej krytiny, sprchovacích kútov, sanáciu omietok, maľovanie priestorov a výmenu elektrického osvetlenia v ubytovacích bunkách,“ uviedla pre Mesto Piešťany Marcela Vrbová, vedúca Zariadenia sociálnych služieb Domum.

Zariadenie získalo aj dotáciu z Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR na podporu rozvoja sociálnych služieb vo výške 2395 eur. „Finančné prostriedky budú použité na rozvoj sociálnych služieb v nocľahárni. Občania bez domova sa môžu tešiť na nové interiérové vybavenie nocľahárne – stoličky, poličky, vešiakové skrine, skrinku na topánky, úložnú skriňu,“ uzavrela Vrbová.

Nocľaháreň a útulok ZSS Domum využívajú na ubytovanie v núdzi ľudia bez vlastnej strechy nad hlavou.

zdroj: piestany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila