Sociálna poisťovňa je pre klientov stále otvorená

Už rok fungujú pobočky Sociálnej poisťovne aj s Covid semaforom, ktorý upravuje spôsob, akým môžu klienti prichádzať do priestorov, respektíve to, či a kedy je pobočka otvorená. V semafore už niekoľko pobočiek „svieti“ načerveno, avšak piešťanská je ešte stále zelená.

(Autor: am)

V čase pandémie všetky pobočky a vysunuté pracoviská Sociálnej poisťovne fungujú za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení (rúška, dezinfekcia, odstup). Klienti pri komunikácii majú uprednostniť elektronický kontakt – elektronické formuláre, e-schránku, prípadne majú kontaktovať pobočky e-mailom alebo telefonicky. Vo všetkých pobočkách pritom pokladnice nepreberajú hotovosť, klient má možnosť zaplatiť kartou alebo bezhotovostným bankovým prevodom.

Zelené pobočky fungujú pre verejnosť v štandardnom režime otváracích hodín, no počet klientov sa riadi podľa opatrenia prislúchajúceho stupňom rizika v národnom Covid Automate. V okresoch so stupňom ostražitosť (oranžová) a s 1. stupňom ohrozenia (červená) je v interiéri povolený obmedzený počet osôb (jedna osoba na 15 metrov štvorcových) a vstup na pracoviská Sociálnej poisťovne usmerňujú jej zamestnanci.

Na oranžové pobočky sa vzťahuje sprísnený Covid režim. Na preberanie dokumentov slúži schránka pri vstupe do pobočky. Počet klientov môže byť maximálne jeden na 15 metrov štvorcových plochy klientskeho centra alebo priestoru určeného riaditeľom pobočky na vybavovanie klientov, pričom vstup na pracoviská usmerňujú zamestnanci.

Červené pobočky majú prísny Covid režim. Rovnako na preberanie dokumentov a zásielok slúži schránka pri vstupe do pobočky, klientom je umožnené vstúpiť do klientskeho centra po jednom. Okrem toho sú pre klientov upravené aj úradné hodiny – denne od 8.00 do 12.00 h s výnimkou stredy, keď je pobočka otvorená od 12.00 do 16.00 h.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu môže dôjsť k zatvoreniu pracoviska Sociálnej poisťovne. Informácia o tom je uvedená na webovej stránke poisťovne priamo v covid semafore. Už minulý týždeň bolo v červenej farbe viacero pobočiek, pričom tú v Medzilaborciach zatvorili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj