Nové prímestské autobusy

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 10. novembra 2021, 17:20

Trnavský samosprávny kraj dnes odovzdal do užívania sedem nových prímestských autobusov, s ktorými bude zmluvný dopravca Arriva jazdiť aj v okolí Piešťan.

Trnavský samosprávny kraj s jedným zo svojich troch zmluvných dopravcov ARRIVA Trnava predstavil sedem nových prímestských autobusov. Do prevádzky budú nasadené na linkách v okolí Piešťan a Trnavy. Na ich nákup získal dopravca príspevok z eurofondov prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 1,2 milióna eur.

„Zakladáme si na tom, aby naši zmluvní dopravcovia poskytovali obyvateľom čo najkvalitnejšie služby v prímestskej autobusovej doprave. Medzi jej hlavné kritériá patrí bezpečnosť a komfort cestujúcich. Som rád, že sedem nových autobusov je nízkopodlažných, ekologických a s moderným vybavením vrátane klimatizácie a WiFi. Želám si, aby ich obstaranie prispelo k ďalšiemu zatraktívneniu cestovania verejnou dopravou v Trnavskom kraji,“povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Zo siedmich nových autobusov sú štyri 10,8-metrové autobusov s kapacitou 37 miest na sedenie a tri 12-metrové autobusov až pre 45 sediacich pasažierov. Nástup a výstup bude pre imobilných cestujúcich či mamičky s kočíkmi jednoduchší vďaka tomu, že autobusy sú nízkopodlažné.

Nové vozidlá sú plne vybavené informačnými tabuľami, USB nabíjačkami pre cestujúcich, WiFi pripojením, klimatizáciou a navyše sú šetrné k životnému prostrediu. Kamerový systém sníma celý interiér vozidla. Ochrannú zónu vodiča a jeho bezpečnosť zvyšuje oddelená kabína, ktorej cieľom je aj minimalizovanie osobného kontaktu pri výdaji cestovných lístkov.

Sedem nových autobusov nasadí župný zmluvný dopravca na deviatich pravidelných prímestských linkách: 


Trnava – Naháč,
Trnava – Dobrá Voda,
Trnava – Jaslovské Bohunice – Chtelnica,
Trnava – Veľké Kostoľany – Nižná – Vrbové,
Trnava – Zavar – Brestovany – Bučany,
Trnava – Jaslovské Bohunice – Chtelnica – Vrbové – Piešťany,
Trnava – Vlčkovce – Opoj – Majcichov – Abrahám,
Trnava – Borová – Budmerice – Bratislava
Trnava – Horné Orešany – Smolenice.

Ambíciou Trnavského samosprávneho kraja je prispieť k postupnej obnove tretiny vozového parku dopravcu ARRIVA Trnava, aby komfort cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v regióne Trnava naďalej rástol.

Zdroj: TTSK

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava