Do väzby ide jeden z trojice výtržníkov z piešťanského Lidla, dvoch budú stíhať na slobode

Okresný súd v Piešťanoch poslal do väzby jedného z troch odporcov rúšok, ktorí sa postarali o rozruch v piešťanskom supermarkete. Prevláda totiž obava, žeby Matej (36) mohol pokračovať v trestnej činnosti. Informoval o tom spravodajský portál tvnoviny.sk.

Krajský súd väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Okrem iných povinností súd uložil aj zákaz stretávania sa so spoluobvinenými. (Autor: FB)

Prokurátor žiadal väzbu aj pre ďalšieho muža, no toho sudca do väzby nevzal. Na slobode bude stíhaný spolu s ďalším mužom, ktorého prepustili ešte skôr, nakoľko sa s návrhom na jeho väzbu nestotožnil už prokurátor.

Muži z Nitrianskeho kraja sú obvinení z prečinu výtržníctva a z útoku na verejného činiteľa. Hrozí im jeden, v najhoršom prípade až päť rokov za mrežami. Minister obrany Jaroslav Naď v relácii Na telo prezradil, že dvaja z nich sú bývalí profesionálni vojaci. „Vycvičení ľudia, ktorí odišli z ozbrojených síl v rámci očisťovania služby, dnes úplne zámerne chodia z jedného obchodu do druhého na celom Slovensku a provokujú,“ povedal minister.

V posledných týždňoch sa skupina antirúškarov sústreďuje v obchodoch a snažia sa nakupovať bez prekrytia dýchacích ciest. Na nedeľu dokonca na sociálnych sieťach avizovali „odplatu“ za trojicu vyššie spomenutých mužov.

Foto: Rudolf Sivý

Do predajne v Piešťanoch napokon prišla popoludní iba jedna malá štvorčlenná skupina bez rúšok. Tri ženy a jeden muž výzvu na prekrytie dýchacích ciest odignorovali, a tak ich následne polícia požiadala o legitimáciu a celý incident doriešili v pokoj. K žiadnym výtržnostiam ani útokom proti policajtom tentoraz neprišlo.

Foto: Rudolf Sivý

Polícia sa intenzívne zaoberá aj osobami, ktoré sa v súvislosti s incidentom na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom alebo vyzývajú ostatných na rôzne násilnosti. „Vo veci vedieme vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovania. Za vyhrážanie sa verejnému činiteľovi hrozí páchateľovi v zmysle zákona strata slobody až na tri roky. V prípade podnecovania na trestný čin si páchateľ môže odsedieť až dva roky,“ doplnila hovorkyňa.

Zdroj: tvnoviny.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava