Trnavská radnica pokračuje v príprave adventných podujatí, počíta aj s tradičnými trhmi

  • Kraj
  • 2. novembra 2021, 09:18

Mesto Trnava počíta v tomto roku s organizovaním tradičných predvianočných podujatí pod spoločným názvom Advent v Trnave. Uskutočnia sa podľa hovorkyne trnavskej radnice Veroniky Majtánovej v súlade s platnými opatreniami, stánky na adventných trhoch budú fungovať ako pri ambulantnom predaji, režimy jednotlivých podujatí budú stanovené podľa COVID semaforu. Minulý rok sa adventné podujatia v Trnave pre situáciu s ochorením COVID-19 nekonali.

Foto: am

„Hľadali sme spôsob, ako aj v aktuálnej situácii priniesť do mesta tú pravú sviatočnú atmosféru. Podarilo sa nám pripraviť to, čo máme na tomto období radi a zároveň rešpektovať nariadenia. Našou snahou je, aby si Trnavčania mohli užiť advent v meste čo najlepšie a zároveň bezpečne, pretože epidemickú situáciu neberieme na ľahkú váhu. Prosíme preto ľudí, aby ani vo sviatočnej nálade nezabúdali na vhodnú prevenciu,“ povedal viceprimátor Trnavy Tibor Pekarčík.

Adventné trhy sa budú konať od stredy 1. decembra do stredy 22. decembra. Stánky s vianočným tovarom a občerstvením budú umiestnené na Trojičnom námestí a časti Hlavnej ulice. Oproti predošlým rokom ich podľa Majtánovej bude menej, aby bolo možné zabezpečiť dostatočné rozostupy.

Jedným z tradičných predvianočných podujatí v Trnave bývajú aj Stredoveké adventné trhy, tie budú v tomto roku od 17. do 19. decembra na Námestí sv. Mikuláša, teda na mieste najstaršieho trhoviska v Trnave.

Súčasťou Adventu v Trnave budú aj štyri adventné koncerty v Kostole sv. Jakuba, divadelné predstavenia pre deti v budove radnice a ďalšie sprievodné podujatia.

Minulý rok trnavská radnica už začiatkom októbra oznámila, že pre zhoršujúcu sa epidemickú situáciu adventné trhy ani iné adventné podujatia v meste nebudú.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava