Hasiči zasahovali pri havárii motorkára i pri vyslobodzovaní dieťaťa z uzamknutého auta

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 2. novembra 2021, 00:02

V pondelok 25. októbra dopoludnia vyrážali piešťanskí hasiči k dopravnej nehode na výpadovke na Drahovce v križovatke s odbočkou na STK, kde do seba vrazili dve motorové vozidlá. Viezlo sa v nich päť osôb, pričom zdravotnú starostlivosť potreboval jeden účastník nehody.

Dopravná nehoda v Piešťanoch v smere na Drahovce v križovatke s odbočkou na STK sa stala v pondelok 25. októbra. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

K nehode na horský priechod Havran, kde havaroval motorkár, vyrážali hasiči v sobotu 30. októbra popoludní. Keď prišli, zranená osoba ležala v strede vozovky. Motorkár bol pri vedomí a sťažoval sa na bolesť chrbtice. Príslušníci mu nasadili šancov golier, následne prišli zdravotní záchranári a previezli ho do nemocnice.

Oveľa dramatickejší priebeh mal zásah hasičov v kúpeľnom meste v nedeľu. Krátko pred štvrtou hodinou nadránom ich privolali k dopravnej nehode, pri ktorej malý volkswagen vrazil do troch odstavených automobilov. Keď tam hasiči prišli, pri aute sedela jedna osoba, ktorá sa sťažovala na bolesť hlavy a bola značne pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok. Hasiči jej poskytli predlekársku pomoc. Následne dorazili zdravotníci a hliadka polície. Vyšetrovanie ukázalo, že vozidlo riadila iná osoba, ktorá predtým túto skutočnosť tajila. U vodičky bola dychovou skúškou zistená prítomnosť alkoholu. Hasiči prekontrolovali všetky poškodené vozidlá a vykonali protipožiarne opatrenia. Obe účastníčky nehody boli odvezené na vyšetrenia do nemocnice.

V ten istý deň večer hasičov privolali na Winterovu ulicu, kde sa v uzamknutom aute nachádzalo 2,5-ročné dieťa zapnuté v sedačke. Bolo pokojné, neplakalo. Na mieste bola prítomná aj matka. Hasiči hľadali iné spôsoby riešenia ako rozbitie okna na dverách vozidla, komunikovali s dieťaťom o možnosti ich otvorenia alebo uvoľnenia pásov autosedačky, nakoľko kľúč od auta sa nachádzal v interiéri a v prípade uvoľnenia z autosedačky by dieťa vedelo auto otvoriť zvnútra. Na miesto prišli aj policajti. Medzitým majiteľka uviedla, že otec dieťaťa aj s druhým kľúčom ide z Bratislavy. Bol privolaný odborník so skúsenosťami s otváraním luxusných áut, ktorý pomocou potrebného náradia, vzduchových vankúšov a drôtu auto otvoril. Dieťa si skontrolovala matka.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín