Antistres centrum pomáha aj stolnotenisovému družstvu detí

  • Inzercia
  • 1. novembra 2021, 00:01

„V rámci zamestnaneckého programu firmy Volkswagen sa občianskemu združeniu Antistres centrum opäť podarilo získať finančnú podporu pre ostrovské stolnotenisové družstvo detí, za čo firme Volkswagen srdečne ďakujeme,“ hovorí predsedníčka občianskeho združenia Mgr. Eva Černoková.

Stolnotenisový oddiel z Ostrova má desať detí, hrajú v prvej lige starších žiakov. (Autor: archív Antistres centra)

Ostrovské deti sa učia, trénujú a reprezentujú obec Ostrov pod vedením skvelých a skúsených trénerov Daniela Brenessela st., Karola Vytykáča a Mirka Hubáča. Oddiel sa skladá z desiatich detí, ktoré hrajú v prvej stolnotenisovej lige starších žiakov. Keďže, bohužiaľ, pre covid situáciu v minulom roku boli zrušené turnaje aj obmedzené tréningy, nemôžu sa pochváliť významnými úspechmi. Za úspech však považujú i to, že stále hrajú v prvej lige. Opäť trénujú a navštevujú bodovacie turnaje, na ktorých sa im darí. Snahou trénerov je dostať čo najviac detí na športoviská a pokúsiť sa o to, aby dosahovali čo najlepšie výsledky na turnajoch.

„Projektom chceme motivovať deti, aby mali radosť z hry, dodržiavali pravidlá fair-play a chceli dosahovať čo najlepšie výsledky. Vďaka projektu budú trénovať za dôstojných podmienok a reprezentovať v kvalitnom športovom vybavení,“ pokračuje Černoková.

Občianske združenie Antistres centrum organizuje vzdelávacie, tvorivé a športové podujatia pre deti, hendikepovanú mládež a seniorov. Úzko spolupracuje s Obcou Ostrov i s rôznymi ďalšími inštitúciami, ktorým pomáha v organizovaní voľnočasových aktivít a umeleckej tvorby. Občianske združenie pracuje aj s dobrovoľníkmi, čo sú hlavne ľudia zo susedstva, ktorí pomáhajú budovať a udržiavať pekné prostredie, v ktorom komunita žije.

„Naše občianske združenie sme založili na pomoc a organizovanie akcií pre najzraniteľnejšiu časť populácie, a to sú deti a seniori. Máme obrovskú radosť z toho, keď sa nám podarí projekt či akcia, z ktorej títo ľudia odchádzajú šťastní a spokojní. Vtedy vidíme, že naša práca má zmysel,“ dodáva na záver predsedníčka občianskeho združenia Antistres centrum.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín