Nemec idúci s oslíkom do Číny sa zastavil v Piešťanoch

Michael „de Michel“ Rinderle sa narodil v roku 1962. Jeho spoločník Vaillant má 12 rokov a je to francúzsky somár z Provence. Spoločne sa v apríli tohto roka z nemeckého Aldingenu vydali na výlet, ktorý možno ukončia až v ďalekej Číne. Minulý týždeň prechádzali cez Piešťany.

Takýto vysmiaty bol cestovateľ počas návštevy Campingu Pullmann. (Autor: FB Camping Pullmann Piešťany/IG der_mit_dem_esel_geht)

O návšteve Michaela so somárom Vaillantom informoval aj Camping Pullmann, kde dvojica prenocovala. Cestovateľ im prezradil svoj zámer dostať sa až do Číny. „Aj keď Michael predpokladá, že pre občasnú oslíkovu tvrdohlavosť sa dostanú iba do Iránu. Na túto cestu si zobral tri roky dovolenky a priemerne prejdú 15 kilometrov za deň. My sme Vaillantovi našli miesto, kde sa mohol napásť, pochutil si najmä na šípkach a všetkej mrkve, čo sme mali doma,“ uviedli v kempingu.

Cestovateľ je spolu so somárom na výlete už mesiace, keďže vyrazili 10. apríla. Odvtedy prešli vyše 2000 kilometrov, prespávajú v kempingoch, ale aj u dobrých ľudí, u ktorých si Michael nocľah niekedy odpracuje na záhrade. Ľudia ho však podporujú, kde-tu i nabalia niečím dobrým na cestu. Michael s Vaillantom idú z Nemecka cez Česko, Poľsko, Slovensko, Maďarsko až do Rumunska. Odtiaľ by malo nasledovať Srbsko, Bulharsko, Turecko, Gruzínsko, Azerbajdžan, Irán.

„Ak sa vôbec dostanem do Iránu, budem sa musieť rozhodnúť, ako ďalej. Cez Afganistan a Pakistan alebo cez Turkménsko a Uzbekistan. Po takmer 10-tisíc kilometroch nastane čas premýšľať o tom, ako sa ja a Vaillant dostaneme domov. Mojím snom je dostať sa do Číny, no rozhodnúť by som sa chcel až počas cesty,“ hovorí cestovateľ, ktorý sa riadi citátom, že jediný výlet, ktorý človek oľutuje, je ten, na ktorý sa nevyberie.

Nie je to pritom jeho prvý výlet. Predtým cestoval po Afrike, avšak nie peši, ale na motorke. Práve v Južnej Afrike dostal nápad cestovať s oslom, keď tam stretol dve turistky – batôžkarky. Premýšľali, ako zohnať ľahko ovládateľný dopravný prostriedok, nenáročný na údržbu a prispôsobený africkej premávke. Napadlo im zabezpečiť si osla, ku ktorému im Michael pomohol zhotoviť vozík. A tak ich napokon po rokoch napodobnil.

Svoje cesty rozpisuje v nemeckom jazyku na svojom blogu. Začiatkom októbra pribudol článok o Česku, tak si počkajme, ako Michael zhodnotí prechádzanie Slovenskom. Na jeho Instagrame der_mit_dem_esel_geht si môžete pozrieť fotografie z Piešťan, zo schodov na Červenej veži a ďalších miest.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav