6 tipov ako tráviť dlhé zimné večery

  • Inzercia
  • 28. októbra 2021, 21:00

Zima! Fáza roku, ktorú ľudia vnímajú na škále: odpudivosť -> atraktívnosť. Sneh a mráz, blato a dážď, utlmená príroda aj „krátke dni“, Vianoce, či Silvester. Toto všetko príde na um pri pomyslení na posledné ročné obdobie.

pexels.com

Zima! Fáza roku, ktorú ľudia vnímajú na škále: odpudivosť -> atraktívnosť. Sneh a mráz, blato a dážď, utlmená príroda aj „krátke dni“, Vianoce, či Silvester. Toto všetko príde na um pri pomyslení na posledné ročné obdobie.

Zažívať zimu je bežné, nie je však samozrejmosťou si ju vedieť naplno užiť a vychutnať si čas, kedy je prítomná. Obzvlášť špecifické sú zimné večery. Atmosféra zimných večerných chvíľ nemusí byť čisto daná chladom alebo tmou. A ak vám teraz napadá veľkolepá svetelná atrakcia vianočných trhov, či ohňostrojov počas Silvestra, nie je to tým jediným možným oživením útlmu, či receptom proti nude počas pochmúrnych kapitol roka.

Existujú činnosti, ktoré skvele vytrhávajú nudu a dopĺňajú zdĺhavé zimné večery o zábavné a zaujímavé chvíle.

V nasledujúcich riadkoch uvidíte: ako si spríjemniť nekonečné tmavé večerné chvíle počas zimy, tu je 6 tipov na dlhé zimné večery.

Tip č. 1pozrite si filmy a seriály

Prvá výborná možnosť, ktorá nevyžaduje byť vonku a je tak vhodná pre tých, ktorí radi počas zimy trávia večerný čas v interiéri. S pravdepodobnosťou rovnajúcou sa takmer istote vám napadá Netflix a podobné streamovacie služby. Pomer cena/výkon je priaznivý. Taktiež je výhodou, že Netflix je po zakúpení pozerateľný na viacerých zariadeniach, a teda si prídu na svoje ľudia s rôznymi vkusmi na jednom účte. Pozeranie filmov a seriálov však nie je iba o internetovej službe. Alternatívou je kino. Veľké plátno a kvalitný zvuk, či atmosféra sály môžu byť pre niekoho bezkonkurenčným „áno“. Multiplex v nákupnom centre tu tiež istotne nie je osamoteným hráčom. Menšie „umelecké“ kiná v kultúrnych domoch alebo niektoré komunitné kiná môžu lákať vďaka nižšej cene, ba i výberom regionálnych alebo koprodukčných filmov zo Slovenska, či zo sveta.

Filmy a seriály sú skutočne kvalitnou voľbou pre tých, ktorí preferujú tráviť chladné zimné večery v teple vychutnávajúc si oddych a „vzdelávanie“ zároveň.

Tip č. 2 – vzdelávajte sa alebo si prečítajte, čo ste vždy chceli

Ďalšou, pomerne blízkou voľbou k tej prvej je čítanie alebo iná forma vzdelávania. Dôležité je vybrať si to, čo vám je skutočne blízke. Chcete sa zasmiať? Siahnite po nejakých satirických článkoch, či komentároch. Chcete niečo vážnejšie? Choďte na internet a zadajte do vyhľadávača tému, o ktorej chcete čítať, určite niečo vhodné nájdete. V neposlednom rade je tu knižnica, ktorá je „bezodnou studnicou“ všemožnej literatúry pre každého nadšenca. Čítanie je relatívne finančne nenáročné a môže byť východiskom počas zimných večerov pre všetkých bez ohľadu na vek a schopnosti. Vzdelávať sa môžete aj v cudzích jazykoch, napríklad v anglickej konverzácii či v kurze nemčiny alebo iného cudzieho jazyka.Ak však preferujete vzdelávanie spolu s inými ľuďmi alebo sa radšej vzdelávate naživo pod vedením skúseného lektora, môžete navštíviť rôzne konverzačné kurzy angličtiny alebo sa vzdelávať v iných cudzích jazykoch.

Tip č. 3 – hudba

Trojicu konzumácie umenia uzatvára muzika. Opäť, niekedy veľmi dobre padne vypočuť si tú obľúbenú kapelu, či interpreta. Hlavnou výhodou počúvania hudby je to, že na ňu nemusí padať plná sústredenosť jedinca, ale môže fungovať len ako podmaz pri inej činnosti. Podporí chuť do života a človeka nadchne. Jazz, Rock, Pop, Rap, či klasický žáner poslúžia výborne na dušu počas nevľúdnych večerov v zime.

Tip č. 4 – spoločenské hry

Kto hľadá niečo viac socializačné a kreatívne oproti prvej trojici tipov, práve našiel! Oddychová hra (Človeče nehnevaj sa), nejaká stratégia (Osadníci z Katanu), či role-play (Dungeons & Dragons) môžu byť skvelým vyplnením zdĺhavých zimných večerov pre všetkých, ktorí hľadajú niečo tvorivejšie a zmysluplné.

Tip č. 5 – interiérové športy

Tí, ktorí preferujete fyzicky aktívnejší prístup aj napriek neskorším večerným hodinám, toto je pre vás! Gym, alebo celkovo cvičenie v hale, či telocvični môžu byť skvelé pre skupiny aj jednotlivcov. Alternatívou môžu byť halové kolektívne športy, alebo v neposlednom rade bowling, biliard, či šipky. Tieto aktivity sú nekompromisnou zábavou, ktorá povzbudí počas zimných večerov.

Tip č. 6 – varenie, pečenie, upratovanie

Alternatívnou výplňou zimných večerov môže byť táto trojica domácich činností. Nasýtiť seba a svojich blízkych obľúbeným pokrmom, pečeným pokrmom, alebo si zveľadiť organizáciu vecí v obydlí. Siahnite bez váhania po tom, ak máte chuť tráviť čas doma a chcete robiť niečo zmysluplné.

Všetky spomenuté tipy môžu byť výbornou praxou na opustenie nudy, či stereotypu počas dlhých zimných večerov. Neváhajte a pustite sa do toho! Do čoho? Do akejkoľvek z predmetných činností, hneď uvidíte, že to bolo lepšie rozhodnutie ako nerobiť nič a banovať mesiace plné zimných večerov.

Ak Vás zaujala možnosť navštevovať jazykové kurzy, viac informácií nájdete na stránkach jazykovej školy Volis Academy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav