Čajky čaká vstup do EWBL: V Brne chcú položiť základ postupu do play-off

Piešťanské Čajky už počas nasledujúceho víkendu vstúpia do Európskej basketbalovej ligy žien (EWBL) na prvom turnaji v Brne, kde odohrajú dve stretnutia. Najskôr v sobotu o 15.00 h proti litovskému tímu Kibirkštis Vilnius a následne v nedeľu o 12.00 h s bieloruským celkom Olimpia Grodno.

(Autor: Laco Duračka)

Po neúspešnej kvalifikácii EuroCupu Women je tak účasť v EWBL jedinou medzinárodnou konfrontáciou v tejto sezóne. Basketbalistky z kúpeľného mesta sú súčasťou tejto nadnárodnej súťaže už piatu sezónu v rade. Doposiaľ ich najlepším výsledkom bol postup do Final Four v sezóne 2019/2020, ktoré sa však pre koronavírus napokon neodohralo.

V ročníku 2021/2022 sa predstaví 12 tímov rozdelených do dvoch skupín. Z každej skupiny postúpia štyri najlepšie družstvá do štvrťfinále play-off, po ktorom súťaž vyvrcholí finálovým turnajom Final Four, ktorý je plánované na 25.-27. marca 2022.

Basketbalistky z kúpeľného mesta sa v A-skupine konfrontujú s českými Žabinami Brno, litovským Kibirkstišom Vilnius, ruským BC Samara a bieloruskými celkami Horizont Minsk (minuloročný víťaz EWBL) a Olympia Grodno.

Čajky sa najskôr predstavia na turnaji v Brne 30.-31. októbra, kde odohrajú stretnutia s Kibirkstišom Vilnius a Olimpiou Grodno. Následne a 6.-8. decembra uskutoční druhý turnaj v Diplomat aréne, na ktorom sa Čajky stretnú s BC Samara a Horizontom Minsk. Atraktívny duel s brnianskymi Žabinami odohrajú Čajky mimo týchto turnajov do polovice januára, o presnom termíne sa ešte rozhodne.

„Po dlhšej dobe od kvalifikácie EuroCupu sa budeme môcť konfrontovať na medzinárodnej úrovni a som rád, že si zahráme túto medzinárodnú súťaž, ktorej sú Čajky súčasťou už piaty raz. Zápasy určite nebudú jednoduché, no obaja naši protivníci sú hrateľní a pôjdeme do zápasov s cieľom ich vyhrať. V decembri budeme hostiť druhý turnaj na domácej palubovke a budeme chcieť spraviť všetko pre postup do play-off, čo je naším predsezónnym cieľom,“ povedal pred úvodným turnajom EWBL tréner Čajok Peter Jankovič.

Skupina A: Žabiny Brno (Česko), Piešťanské Čajky (Slovensko), Kibirkštis MRU Vilnius (Litva), Olimpia Grodno (Bielorusko), BC Samara (Rusko), Horizont Minsk (Bielorusko)

Skupina B: Liepāja/LSSS (Lotyšsko), Tsmoki Minsk (Bielorusko), Young Angels Košice (Slovensko), SBŠ Ostrava (Ostrava), Nika Syktyvkar (Rusko), Rostov Don SFEDU (Rusko)

Zápasy Čajok v A-skupine:

30. 11. o 15:00: Kibirkstis Vilnius – Čajky (Brno)

30. 11. o 11:00: Olimpia Grodno – Čajky (Brno)

7. 12. o 18:00: Čajky – Horizont Minsk (Piešťany)

8. 12. o 18:00: Čajky – BC Samara (Piešťany)

Žabiny Brno – Čajky (Brno, termín zápasu bude upresnený)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava