Piešťanská útulok prosí o pomoc

Asi osem či deväťročného hnedého kocúrika s bielymi „ponožkami“ prevzali do piešťanského útulku a dočasnej opatery z iného občianskeho združenia, kde pre neho neboli vhodné podmienky. Chlpáča pomenovali Harley-Devon Rex a postarali sa o jeho liečbu. Cena sa však vyšplhala na viac ako dvesto eur.

Kocúrik má neurologické ochorenie, pre ktoré vytáča hlavu. (Autor: FB Viac úsmevov:))

Vyhodeného kocúrika našli v zúboženom stave, bol kastrovaný, no, bohužiaľ, bez čipu. Hneď po príchode do Útulku Piešťany ho nechali vyšetriť na klinike, kde síce nepotvrdili zápal uší, ale ukázalo sa neurologické ochorenie. Kocúrik má problémy s vytáčaním hlavičky, čo sa môže časom upraviť. Museli mu tiež odstrániť tri hnilé zuby.

Harley napriek neurologickému problému dokáže dokonale fungovať a v prostredí bez mačičiek je veľmi priateľský, prítulný a kontaktný. Podľa ošetrovateľov by bol vhodný k starším ľuďom, ktorí by mali dostatok času sa mu venovať, pretože človeka prenasleduje ako tieň a chce sa stále „rozprávať“. Hľadajú mu ten najlepší domov, kde by bol šťastný.

Doterajšie liečenie sa však medzičasom vyšplhalo na vysokú sumu. „Veľmi prosíme o finančnú podporu na jeho liečbu a opateru, nakoľko náklady sa vyšplhali na 245 eur. Táto suma je pre útulok popri opatere a liečbe iných zvieratiek vysoká,“ uvádza útulok.

Kontaktné údaje, ako aj IBAN, nájdete na vynovenej oficiálnej stránke utulok-piestany.sk alebo na facebookovej stránke Viac úsmevov:).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj