Priame prenosy z New Yorku tento rok len v Piešťanoch!

Dom umenia Piešťany pozýva divákov na priame prenosy operných diel z Metropolitnej opery New York. Nikde inde na Slovensku si tieto priame prenosy v umeleckej sezóne 2021/2022 nepozriete – Dom umenia ako najväčšie jednosálové kino v krajine ich ponúka ako jediný.

Predstavenie Oheň stíchol v mojich kostiach si budete môcť vychutnať v priamom prenose v sobotu 23. októbra. © prenosydokin.cz

Prvou premietnutou operou bolo dielo Modesta P. Musorgského s názvom Boris Godunov. Ďalšou chuťovkou, ktorú si diváci v Dome umenia budú môcť pozrieť a vypočuť už v sobotu 23. októbra o 18.55 h, je dielo Fire Shut Up in My Bones, v preklade Oheň stíchol v mojich kostiach. Cenou Grammy ovenčenú operu afroamerického skladateľa a džezového hudobníka Terencea Blancharda, adaptáciu dojemného životopisu Charlesa M. Blowa, diriguje hudobný riaditeľ metropolitnej opery Yannick Nézet-Séguin.

Ide o prvú operu afroamerického skladateľa na jej doskách podľa libreta filmárky Kasi Lemmonsovej. Približuje životný príbeh mladého muža pri prekonávaní rôznych ťažkostí a tráum. Novú inscenáciu režírujú James Robinson a Camille A. Brownová, spolutvorcovia poslednej produkcie Porgy a Bess. Barytonista Will Liverman stvárni Charlesa, sopranistka Angel Blue sa predstaví ako Osud/Osamelosť/Greta a sopranistka Latonia Moore ako Billie.

Priamy prenos z Metropolitnej opery v New Yorku trvá 164 minút a jeho súčasťou je jedna prestávka. Je v anglickom jazyku so slovenskými titulkami, cena za vstupenku je 12 eur, za zľavnenú 6 eur. Na predstavení sa budú môcť zúčastniť len osoby očkované, testované alebo tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali nie viac než pred 180 dňami.

Ďalšími operami, ktoré Dom umenia premietne v priamom prenose z New Yorku, budú 4. decembra Eurydika, 1. januára 2022 Popoluška, 29. januára Rigoletto, 12. marca Ariadna na Naxe, 26. marca Don Carlos, 7. mája Turandot, 21. mája Lucia di Lammermoor a 4. júna Hamlet.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava