Odpadky patria do kontajnerov alebo na zberný dvor

Nekonečná séria s pracovným názvom Odpad na miestach, kam nepatrí, má svoje ďalšie pokračovanie. Z nejasných príčin niektorým obyvateľom stále nie je jasné, na akom princípe fungujú kontajnery a ich stanovištia.

Vďaka niektorým ľuďom sa do tohto stanovištia na kontajnery nedostane nikto. (Autor: Supa)

A preto opäť – každá odpadová nádoba je určená na iný druh odpadu, ktorý je špecifikovaný na nálepke umiestnenej na prednej strane kontajnera. Nič iné sa do nádoby nemá hádzať preto, že ak je obsah kontajnera príliš „pomiešaný“, poputuje nie na triediacu linku, ale na skládku.

Veľké škatule je nutné pred vyhodením natrhať na kusy. Nikto iný ako pôvodca odpadu to totiž nespraví. Veľký vyhodený kus kartónu zablokuje kontajner a znemožní ostatným obyvateľom vyhadzovať ďalšie odpadky. Škatule odložené vedľa koša zasa tvoria len ďalšiu nelegálnu skládku, keďže zberová spoločnosť vyváža iba to, čo je v kontajneroch. Nehovoriac o tom, že ak takýto kartón zmokne, znehodnotí sa a nie je viac vhodný na recykláciu.

Nadrozmerný odpad patrí na zberný dvor. Ten sa nachádza na Žilinskej ceste 122, čo je posledná budova pred koncovou tabuľou mesta Piešťany v smere na Hornú Stredu. V pondelok až piatok je otvorený od 6.30 do 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 13.00 h. Odpad odovzdávate bezplatne, platí sa len za drobný stavebný odpad.

Netreba zabúdať, že kým takýto vývoz odpadu, resp. správne umiestnenie odpadkov do príslušného kontajnera je zadarmo, za likvidáciu čiernych skládok, ktorými sú aj kopy neporiadku pri kontajneroch, platíme všetci. Nehovoriac o zníženom komforte ostatných obyvateľov a zbytočnom lákadle pre hlodavce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav