Kolobežky majú ľuďom slúžiť, nie ich obmedzovať

Zelené kolobežky dokážu ľuďom „uľahčiť život“, zrýchliť presun a v neposlednom rade odľahčiť cesty od ďalších automobilov. Ako pri všetkom aj tu platí, že výsledný efekt záleží od jednotlivcov. A kým veľká časť ľudí sa kolobežkuje zodpovedne, stále sú medzi nami aj ľudia neohľaduplní.

Zelené kolobežky nám vedia uľahčiť život. Pri správnom používaní sú skutočne dobrým pomocníkom, dopravia nás do práce či školy bez nutnosti štartovať auto. Niektorým používateľom však stále chýba tolerancia voči ostatným šoférom či chodcom, a tak zelené tátoše parkujú kdekoľvek, bez ohľadu na to, či ide o cestu, priechod alebo úzky chodník. (Autor: am)

Je to obdobné ako s odpadom. Množstvo ľudí separuje odpad, mnohí smeti vyhadzujú aspoň do nejakého kontajnera, no stále existuje zopár jedincov, ktorí ich jednoducho položia kamkoľvek. Rovnako to vyzerá i v prípade kolobežiek. Veľa z nich je zaparkovaných ohľaduplne na kraji chodníka, prípadne pri cyklostojanoch, ale kde-tu sa nájde tak zvláštne odložená kolobežka, až je to nepochopiteľné.

Tak ešte raz. Kolobežka má byť po skončení jazdy zaparkovaná tak, aby neprekážala ostatným. Jazdci ich nemajú nechávať na cestách, v strede chodníkov, spadnuté na zemi, pred vstupom do garáží a pod. Treba rešpektovať, že po chodníkoch majú vedieť bezpečne prejsť aj kočíky, aj vozičkári či ľudia s pomocnými barlami. Rovnako nie je povolené kolobežkou blokovať či obmedzovať autá.

Opakujúce sa nevhodné správanie užívateľa kolobežky má spoločnosť Bolt podľa jej zástupcu Martina Zajíca možnosť vyriešiť. Nezodpovedného nájomcu môžu dohľadať a upozorniť ho na nevhodné zaobchádzanie s kolobežkou. V prípade ďalších porušení pravidiel mu udelia čierny bod. Pokiaľ je to užívateľ, ktorý pravidlá porušuje neustále, zablokujú ho v aplikácii Bolt na celosvetovej úrovni. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel