Piešťanka Matúšová uspela na európskom atletickom mítingu

  • Ostatné športy
  • 20. októbra 2021, 00:02

Tento rok sa pre pandémiu nekonajú svetové ani európske majstrovstvá veteránov v atletike, ale v dňoch 21. až 26. septembra sa v talianskej Ancone uskutočnil Európsky festival pohybu pre strieborný vek. Zúčastnili sa ho reprezentanti 11 štátov.

Anna Matúšová (druhá zľava) obsadila druhé miesto vo vrhu guľou. (Autor: Annamária Halmová)

Do seminárov, ktoré poukazovali na význam pohybu vo vyššom veku a o postavení atletiky v jednotlivých krajinách, sa zapojila aj slovenská výprava. Usporiadatelia umožnili športovcom tréningy v hale, ktorá už dvakrát hostila atletické majstrovstvá Európy, a na záver usporiadali preteky, kde piešťanská veteránka Anna Matúšová obsadila druhé miesto vo vrhu guľou.

Európsky festival pohybu pre strieborný vek sa skončil pozvaním na najbližšie európske atletické preteky, ktoré sa budú konať v portugalskej Brage.

Matúšová cestovala z Talianska do Dolného Kubína, kde sa konali majstrovstvá Slovenska v ťažkom päťboji. Aj tam obsadila vynikajúcu druhú priečku.

Annamária Halmová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava