Vrbové má sezónu dobre rozbehnutú

Jesenná časť nižších a regionálnych futbalových súťaží sa pomaly blíži ku koncu a do zimnej prestávky už zostáva len pár kôl. Jeden z vrcholov prvej polovice sezóny priniesol z hľadiska nášho regiónu uplynulý víkend.

(Autor: FB MFK Vrbové )

V štvrtej lige severozápad sa hralo derby MFK Vrbové – PFK Piešťany, súboj dvoch miest v okrese Piešťany. Futbalisti Vrbového natiahli svoju šnúru bez prehry na šesť zápasov a v domácom prostredí porazili Piešťancov 3:1. O víťazovi bolo rozhodnuté v podstate po prvom polčase, ktorý Vrbovčania vyhrali 3:0.

Som príjemne prekvapený, v akej forme hrajú zverenci trénera Petra Majerníka. Jesenná časť im zatiaľ vychádza veľmi dobre a v tabuľke im patrí piata priečka práve pred Piešťanmi.

Vrbovčania zaujali verejnosť neštandardným počinom aj nedávno v zápase na pôde Nafty Gbely. Bežal už nadstavený čas, hráči MFK však mali výhodu štandardnej situácie asi z polovice ihriska a poslali nakopnutú loptu do pokutového územia. Tam sa najlepšie zorientoval brankár Vrbového Matej Székely, ktorý opustil svoju bránku z vlastnej iniciatívy a hlavou vyrovnal na konečných 3:3.

Tradičný futbalový klub z mesta, odkiaľ pochádza legendárny Jozef Adamec, navyše v lete roku 2022 oslávi storočnicu, to je pre miestnych hráčov v aktuálnej sezóne zaiste veľkou motiváciou, aby ju zakončili pekným umiestnením. Hoci je do konca súťažného ročníka ešte ďaleko, majú ho rozbehnutý veľmi dobre. Hlavne, aby sa dohral v štandardnom režime a nestopli ho problémy s covidom, to zaiste nikto nechce. 

Keď už sme pri oslavách storočnice, k tejto príležitosti podľa našich informácií vzniká publikácia od autora Štefana Gregoričku, bývalého redaktora Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel