Vrbovský parlament mladých bude spájať generácie

Parlament mladých mesta Vrbové v rámci spolupráce so Střediskem volného času Vítkov využil pandemickú situáciu na vytvorenie nového projektu. Animátori spočiatku komunikovali cez internet, aby si dohodli program projektu a jednotlivé aktivity, napokon prvý októbrový víkend využili na prvé osobné stretnutie. Vrbovčania cestovali do Vítkova, kde zažili dni nabité aktivitami.

Animátori si na vlastnej koži vyskúšali, ako na deti vplývajú táborové aktivity. (Autor: am)

Vítkovské stredisko voľného času sídli v časti Klokočov, kde má k dispozícii nielen príjemné zrekonštruované priestory, ale aj veľký športový areál. Na odštartovanie projektu to tak bolo skvelé miesto.

Celý projekt nesie názov Sme dospelí, vieme sa ešte hrať?. „Projekt pozostáva z piatich aktivít. Ide o jednovíkendové stretnutie pre vedúcich pracovníkov s mládežou, dva pobytové tábory a dve víkendové stretnutia pre rodiny, čiže rodičov alebo starých rodičov s deťmi, kde sa stretnú Slováci a Česi,“ priblížil predseda parlamentu mladých Dušan Sabo s tým, že vedúci vrbovského parlamentu a vítkovského strediska budú so zúčastnenými diskutovať o tom, ako sa deti hrali kedysi a ako teraz.

Prvou zrealizovanou aktivitou bolo víkendové stretnutie animátorov. Prvý večer sa spoznávali pomocou zoznamovacích aktivít a rozdelili sa do pracovných skupín. Vyskúšali si ranný budíček a skoré vstávanie po predchádzajúcej ceste, aby sa vcítili do detí – táborníkov, ktorí sú plní elánu hneď zrána. „Mali sme aj rozcvičku, nechýbala návšteva akvaparku, kde sme si nacvičili záchranu topiaceho sa. Tiež sme boli na cyklovýlete, vyrábali šarkany a zorganizovali s nimi štafetový beh,“ doplnil Sabo.

Ďalšia aktivita sa bude konať na prelome apríla a mája, uskutoční sa v Bojniciach. Tam animátori privítajú rodiny s deťmi, takže pôjde o prvú aktivitu tohto projektu, na ktorej sa zúčastnia aj záujemcovia z radov verejnosti.

Celkové výdavky na uskutočnenie projektu sú bezmála 23-tisíc eur, z toho 19-tisíc sa podarilo získať z projektu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika a Euroregiónu Bílé – Biele Karpaty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava