Ľadové medvede z Vrbového otvorili sezónu

Otužovanie je v posledných rokoch veľmi obľúbenou zimnou aktivitou, posilňuje imunitný systém či pomáha pri regenerácii. Sezóna sa však pre milovníkov studených vôd začína s príchodom jesene, a tak i Ľadové medvede Vrbové oficiálne odštartovali tohtoročné kúpanie v chladnej vode.

Vrbovskí otužilci oficiálne otvorili sezónu na Čerenci. (Autor: Ľadové medvede Vrbové)

To, čo je pre niekoho impulzom, aby vytiahol zo zadných častí skríň svetre a zimné bundy, je pre otužilcov dôvod na radosť. „Aj keď to tak nevyzerá, počasie je stále fajn. Voda má 14 stupňov Celzia a aj slnko vie ešte povedať svoje,“ uviedol Miroslav Novota, predseda združenia Ľadové medvede Vrbové. Otužilci podľa neho po lete čakajú na deň, keď im skončí „otužilecký pôst“. A vrbovské medvede sa dočkali v nedeľu 3. októbra. „Stretli sme sa na priehrade Čerenec a oficiálne otvorili sezónu 2021/2022,“ priblížil predseda.

Práve tento čas je podľa neho vhodný pre začiatočníkov, ktorí s otužovaním začínajú. „Pre telo to nie je až taký šok a pre toho, kto to chce vyskúšať, je to teraz ideálne. My, Ľadové medvede Vrbové, sa schádzame pravidelne každú nedeľu o deviatej hodine na priehrade Čerenec. Tam sa otužujeme a zlepšujeme svoju telesnú vitalitu,“ doplnil Novota s tým, že vítaní sú aj noví záujemcovia, ktorí môžu združenie kontaktovať prostredníctvom Facebooku. A ako dodal, onedlho prídu chladnejšie dni, keď bude mať voda päť stupňov nad nulou a otužilci si budú môcť dopriať parádny ľadový kúpeľ.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav