Otužovanie spojili s upratovaním okolia

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo / Šport
  • 15. októbra 2021, 00:02

Piešťanskí milovníci otužovania odštartovali sezónu. Kúpanie však spojili aj s užitočnou rozcvičkou – predtým, ako vošli do vody, vyupratovali okolie od odpadkov. V nedeľu 3. októbra sa stretli na štrkovisku Dlhé kusy v Hornej Strede.

Piešťanskí otužilci sa stretávajú na Dlhých kusoch v Hornej Strede vždy v nedeľu o 11.11 h. (Autor: Sofi Szoke)

Vyzbrojení prišli dobrou náladou – rukavice a vrecia na upratovanie smetí ich už čakali na mieste, pričom naplnené mechy odviezli za pomoci prívesného vozíka aktivistu Róberta Hoša. Desiatky otužilcov vyčistili brehy štrkoviska, zasmiali sa, porozprávali a na záver si plávaním zlepšovali imunitu.

Milovníci otužovania sa pod hlavičkou občianskeho združenia Sofistica konečne spolu ponorili do studených vôd. O tom, ako to vyzeralo, nám povedala jedna zo zakladateliek Sofistica, Sofi Szoke.

Aký bol návrat do studenej vody po lete?

Osviežujúci. Irónia je, že sa cez leto časť z nás kúpať vôbec nechodí. Pre tých, ktorí sa kúpu aj počas letných mesiacov, je prechod plynulý. Počasie bolo príjemné, voda mala približne 16 stupňov Celzia.

Ako to tento rok vyzerá so záujmom o otužovanie?

Priateľsky. Ľudia chcú – vzhľadom na trvajúcu situáciu vo svete otázka zdravia mnohých začala zaujímať. Ozvali sa tí, ktorí minulý rok nestihli začať.

Chodíte stále rovnaká partia alebo sa rozrastáte?

Aj, aj. Sme, ako sa to teraz povie moderne, silný „základ” plus obmeny okolo. Ako sa komu ktorý víkend podarí.

Máte už vytypované miesto, kam budete tento rok chodiť?

Vlani sme chodili sem na Dlhé kusy. Vymysleli sme si magický čas 11.11 h, nedeľa. Je to veľmi príjemné, pretože sa okúpeme, porozprávame a vyrazíme domov na obed. Tento rituál sa nám natoľko zapáčil, že v ňom pokračujeme.

Môžu sa k vám pridať noví záujemcovia?

S otvorenou náručou sú všetci vítaní. Radi sprostredkujeme naše skúsenosti ďalej. Pekné je, že je to činnosť budujúca vzťahy a komunitu.

Ak áno, majú sa nejako špeciálne pripraviť, keďže vy ste už zabehnutí?

Pokiaľ majú záujemcovia otázky, pokojne odpovieme prostredníctvom facebookovej stránky (dávame tam priebežne informácie, fotky, oznamy o akciách a pod.) alebo whatsapp správy. Špeciálnu prípravu v tomto štádiu sezóny netreba. A všetky info sa, predpokladám, dozvedia z FB Sofistica.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel