Blbosť ako recept na úspech

V histórii ľudstva sprevádzali zdravotníci ozbrojených vojakov v uniformách na bojiskách, starali sa o ich zdravie, ošetrovali ich, pomáhali im. Dnes ich budú sprevádzať ozbrojení vojaci a policajti na ceste k ľuďom, ktorí si slobodne vybrali vakcínu ako ochranu proti hrozbe úmrtia.

Znie to strašne, ale je to fakt, ktorý má svoju príčinu. Z uspokojovania vlastných potrieb na úkor všetkých si poniektorí urobili cestu k úspechu. Egoizmus je dnes vlastnosť víťazov. Vie o tom svoje líder vládnej koalície Igor Matovič, ale aj opozičný Robert Fico, jeho prisluhovač Ľuboš Blaha či lídri strán s pachom fašizmu Milan Mazurek, Milan Uhrík či Marian Kotleba. Samozrejme, svoj hrniec blbosti si prihrieva i Boris Kollár. A výsledok?

Morálka a etika sú slová bez zmyslu. Potláčame fakty názormi tých, ktorí ešte donedávna bludne rečnili len vo vlastnej sprche. Mnohí prestali snívať o tom, že v reálnom živote dosiahnu úspech a uznanie. Úplne im stačí dobyť internet.

Hviezdami obrazovky prestávajú byť umelci, vedci či spoločenské osobnosti. V médiách hviezdia najmä bizarné postavičky, ktoré by ešte pred pár rokmi svoje schopnosti predávali nanajvýš v bodreli. V súčasnosti sa im hovorí influenceri alebo covidoví odbojári. Hlavným mottom popularity je dnes ľudská blbosť.

Výsledok sa dostavil. V prvej vlne sme zdravotníkom tlieskali z balkónov. V druhej vlne sme tlieskali umelcom, ktorí nám pod balkóny prišli spríjemniť chvíle lockdownov. Počúvali sme vedcov a snažili sa dodržiavať ich rady. Dnes tlieskame hlupákom, ktorí umelcov posielajú k lopate, urážajú vedecké kapacity a verbálne, ale aj fyzicky útočia na zdravotníkov.

Dosiahli sme dno. Triezvo uvažujúci stíchli alebo sa dostávajú do letargie k tomu, čo sa v spoločnosti deje. Vládnuca špička vývoj pandémie už odovzdala navoľno matke prírode. Top témou v národnej rade sa stali ideologické vojny. A obeťou boja o to, kto je väčší blbec, sa stáva bežný človek.

Pandémia covidu sa raz skončí. Nie preto, že prestaneme nosiť rúška či prestaneme sa očkovať, či len tak, že si ju nebudeme všímať. Bude nás však ešte stáť veľa ľudských životov, lebo populistom je to fuk.

Avšak morálna devastácia spoločnosti tu s nami zostane roky. Poďakovať sa za to môžeme rovnakým dielom ľuďom ako Matovič, Fico, Blaha, Kotleba, Mazurek, Kollár a im podobným. Bez nich by aj tie bizarné postavičky internetov zostali len modelom ľudskej blbosti na okraji spoločnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel