Požiar rodinného domu v Chtelnici aj opilec zaseknutý vo výťahu

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 12. októbra 2021, 00:01

V Chtelnici sa v pondelok 11. októbra nadránom rozhorela strecha rodinného domu. Na mieste zasahovali profesionálni hasiči z Piešťan, ale i dobrovoľní hasiči z Chtelnice a Veľkých Kostolian.

Požiar strechy vznikol zrejme od komína. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Podľa prvotných informácií od zasahujúcich hasičov požiar spôsobil zrejme komín. Z neho sa oheň rozšíril na celú strechu. Včasným zásahom sa podarilo zabrániť preneseniu požiaru na okolité domy. I keď škoda na rodinnom dome je rozsiahla, našťastie, nikomu sa nič nestalo. Po uhasení horiacej strechy hasiči prekontrolovali zhorenisko termokamerou a situáciu na mieste ešte ostali monitorovať dobrovoľní hasiči.

Piešťanskí profesionáli absolvovali v minulom týždni aj technické zásahy. V sobotu 9. októbra nadránom na Rekreačnej ulici v Piešťanoch vyťahovali zo zaseknutého výťahu opilca, ktorý tam zaspal. Po núdzovom otvorení výťahu ho hasiči odovzdali na rúk manželke, ktorá ho už postrádala. Zobrala ho domov vyspať sa z opice v posteli namiesto vo výťahu.

Technický zásah absolvovali hasiči aj vo štvrtok 7. októbra v bytovke na Mudroňovej ulici. Prasknuté vodovodné potrubie zapĺňalo výťahovú šachtu. Hasiči vodu odstavili a zaplavenú šachtu odčerpali ponorným čerpadlom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava