Filmové lahôdky tohto týždňa v Dome umenia

Dom umenia Piešťany si v rámci 23. Piešťanského rendezvous pre divákov pripravil viaceré filmové premietania. Tento týždeň si budete môcť pozrieť dve české komédie – Jedine Tereza a Láska na špičkách.

Film Jedine Tereza si budete môcť pozrieť v stredu 13. októbra. Foto: cinemart.sk

V stredu 13. októbra uvedú v Dome umenia snímku Jedine Tereza. Je to príbeh lásky, ktorá sa ocitla v najkritickejšom bode. Tomáš s Terezou už pár rokov prežívajú lásku ako z učebnice. Tomáš ako meteorológ získal skvelú prácu televízneho moderátora počasia a Tereza sa (zatiaľ neúspešne) snaží rozbehnúť predaj a výrobu ručne šitých topánok. Kedy sa to zaseklo? Na Štedrý deň, keď Tereza pristihla napoly vyzlečeného Tomáša v domnelo chúlostivej situácii s populárnou televíznou moderátorkou. Chúlostivú situáciu by síce Tomáš mohol celkom racionálne vysvetliť, keby k tomu dostal príležitosť. 

„Zmierovačku” mu totiž prekazí neplánovaný nocľah na policajnej stanici, a keď sa konečne dostane domov, narazí na prázdny byt a výzvu, aby sa zbalil a odsťahoval. Tomáš sa nechce vzdať bez boja, rád by Terezu obmäkčil nejakým veľkým romantickým gestom, lenže už akosi vyšiel z cviku. Tomáš spozná, že to, čo stopercentne funguje na filmové hrdinky, nemusí nutne fungovať aj v sivej realite. Do cesty sa im pripletie charizmatický fotograf, ktorý sa o Terezu zaujíma viac, než je zdravé.

V piatok 15. októbra je pre divákov pripravená Láska na špičkách. Príbeh tejto romantickej komédie je zasadený do malého mesta a okolia Broumovska. Ide o príbeh 36-ročnej Terezy, bývalej primabaleríny národného divadla, ktorá po úraze skončila kariéru profi tanečnice a presťahovala sa s manželom Petrom a sedemročnou dcérou Maruškou do opusteného mlyna, ktorý zdedila po babičke. 

Aj cez obmedzené financie mlyn rekonštruuje, aby vytvorila rodine nový domov, a v miestnej škole vedie krúžok pohybovej výchovy. Učí ženy dávno tanečným pohybom a ich dcéry základom baletu. Peter na dedine nie je šťastný, chce robiť kariéru v Prahe. Najšťastnejšie sú jej malé „primabaleríny“. Jednej noci ale mlyn začne horieť, na scéne sa objavia dobrovoľní hasiči a ich sympatický veliteľ. Peter Tereze oznamuje, že sa sťahuje do Prahy, riaditeľ školy prezradí, že krúžok pohybovej výchovy chce vedenie mesta zrušiť a na scéne sa z ničoho nič objavia Terezine kamarátky. Pokiaľ to všetko bude chcieť Tereza prežiť v zdraví, bude musieť vymyslieť plán.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav